Jump to content
Sign in to follow this  
Kerül

Hamarosan vége a szép napoknak és ez jó

Recommended Posts

Sziasztok!

Mire is utalok ezzel az érdekes címmel? Biztos láttátok az idei blizzcont ami igazából a tavalyi csak el lett halasztva. Bejelentették a TBC Classicot a Vanilla Classic után. Miért fontos ez nekünk? Hát azért mert nem kell hozzá 2 db agysejt, hogy az ember kikövetkeztesse, hogy ezután a Wotlk következik. A törtszerveres játékosközösség 90%-a WOTLK.-n játszik. Ha valaki azt mondja nekem 2009-ben, hogy 2021-ben is WOTLK szerverekkel lesz tele a törtszerveres közösség akkor minimum kiröhögöm.  De mondok jobbat: ha valaki azt mondta volna nekem 2016-ban  hogy 2021-ben sem lesz működőképes Legion szerver, akkor nem hiszem el neki. 

Szerintem már sejtitek hogy hova szeretnék kilyukadni. Oda, hogy hamarosan vége a törtszerverek világának ha az emberek képtelen a változást elfogadni. A Vanilla Classic kinyírta az összes vanilla tört szervert, a TBC classic ugyanezt fogja tenni a TBC törtökkel. Guess what? A WOTLK Classic is jönni fog és kinyírja a törtszervereket. Nem most, lehet hogy 1 év múlva, lehet hogy 3 év múlva de ez meg fog történni. 

Mi lenne /lett volna a megoldás?  Az hogy elengedjük végre a WOTLK vonalat. Ebben mind a törtszerverek tulajdonosai , mind pedig a játékosok hibásak. Igen, a WOTLK valószínűleg a legjobb kiegészítő amit valaha csináltak a wowhoz de nem annyival jobb hogy csak ez legyen a mai kínálati palettán. Beteg dolognak tartom, hogy 10-12 éve csak WOTLK szervereket látok tele. A többi kiegészítővel foglalkozó szerver az ottani  játékosbázis negyedét sem éri el.  Emberek, el kell engedni ezt a WOTLK-t. Van még jó kiegészítője a wownak, pl Legion.  Nem hiszem el, hogy nincs egy normális Legion szerver.  Ez a wotlk olyan szinten beragadt a tudatba, mint magyar embernek a Gyurcsányozás.    Mer a MOP az jobb vóóót? Hm?  A Catacylsm jobb vóóót? 

Ne értsetek félre,  tudom hogy ez egy kis szerver és magyar közönség.  Az itteni tulajokat sem hibáztatom már olyan szinten mint anno mert ők csak reagálnak a piaci igényekre.  VIszont ha az emberekben van egy csepp ész akkor elengedik a WOTLK vonalat. A tulajok pedig belátják, hogy 2-3 év múlva itt nem lesz már szerver ha nem cselekednek. 

Én személy szerint örülök a TBC bejelentésnek mert a törtszerverek mostantól rá vannak kényszerítve a változásra. Ha pedig erre nem hajlandóak akkor be lehet zárni. Hülye lesz bárki is egy bugos törtszerveren WOTLK-zni vagy TBC-zni, amikor ezt megteheti bugmentesen az eredetin. :) 

 

 

Edited by Kerül
 • Picard Facepalm 1
 • Tell Me More 1
 • Pusheen Blush 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aki még komolyan szeretne wow ozni, az úgy se fog sajnálni pár ezer Ft ot kifizetni az élményért amit csak eredetin kap meg. Azt a havi 4-5000ft ot nagyobb marhaságokra is simán elkőlti az ember. Akinek viszont nincs annyi ideje fejlődni stb, annak maradnak az ilyen tört szerverek ahogy nekem is. Ilyenre is lesz igény mindig, mondjuk jó lenne ha nem 4-5 évig lenne bent egy kieg és működne rendesen a resilence :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 perce, deepsany írta:

Haldoklik a tört wow

Amikor nincs újdonság ami lekösse a játékosokat

Az eredeti  felvetésre csak annyit mondanék, hogy az újabb rókabőr mindig véknyabb. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 órája, Bigax írta:

. Akinek viszont nincs annyi ideje fejlődni stb, annak maradnak az ilyen tört szerverek ahogy nekem is. 

Ugyanezt érzem, igazál időm nincs, arra meg sajnálom még a havi 4k forintot is kiadni.    Amíg nem lesz eredetis Wotlk szerver addig araszolni fog itt is a szerver. Az meg még reálisan 3 év kb, szóval addig lehet húzni róla a bőrt.  Eredetis Legion ujra meg majd ilyen matekkal kb 7-8 év szóval ráérnek fejleszteni ^^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ugyan ezt lehetett olvasni mikor a Classic megjelent, utána meg azt hogy a Classic fog behalni...

Nekem nincs bajom egyik kieggel se, szórakoztató olvasni naponta ezeket az előre vízionált gyász híreket mikor hogy miért fog meg halni a Tauri, ha nem lesz ez meg az.

Lil Nostradamus depis lesz ha sosincs igaza :(

 • Tell Me More 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spoiler

WOTLK VS MOP VS LEGION 

Egyértelmű hogy az összes kiegészítő közül a WOTLK örvend a legnagyobb népszerűségnek és a Taurinak is jó pár évbe telt mire hajlandó volt elmozdulni a kényelmes WOTLK pozícióból. Azonban súlyos tévedés lenne azt hinni, hogy ha visszaállna a Tauri akkor itt özönlenének a játékosok. Miért?  Mert  a WOTLK szerverek "piaca" teljesen telített, a legnagyobb szerver a W betűs szinte lefedi a teljes piacot. Azok a magyarok akik nem itt játszanak azok a játékosszám miatt játszanak a W betűs szerveren, őket nem érdekli olyan szinten a minőség.  Egyébként én is  a W-n játszottam pályafutásom jelentős részét.  Hiába állna vissza WOTLK-ra  a Tauri, ha W-n 10k player rohangál. Sajnos a nyáj mentalitás nagyon erős.  Egy másik erős érv, hogy ugyan vannak emberek akiknek 12 év után is "fun" az ICC-t újra meg újra meg újra meg újra meg újra meg újra kitolni DE vannak emberek mint én is meg mások is szeretnének mást mert már a fülünkön jön ki a WOTLK.  Elismerem, hogy a WOTLK volt a valaha volt legjobb kiegészítője a wow-nak VISZONT (!)  a többi kiegészítő egyáltalán nem olyan sokkal marad el tőle ahogy azt egyesek szeretik beállítani. Rengeteg jó raid dungeon, story és pvp képessség van más kiegészítőkben is. Ha itt visszamennénk WOTLK-ra akkor lehet hogy a fele realm  átmenne a másik fele meg maradna egy ideig a MOP realmon de az lenne a vége hogy mindkét realm kihalna egy idő után mert a Taurinak nem elég nagy a játékosközönsége ahhoz hogy két realmot egészségesen működtessen.  Ráadásul WOTLK szerverek között  ha nem vesszük W-t még így is brutális a verseny. Magyarul visszafele semmiképpen nem éri meg mozogni. 

Mi éri meg akkor a Tauri számára: 

Alapvetően két verzió éri meg (mindkét esetben kizárólag 1 realmot üzemeltetve)

A.  verzió Maradni a mostani MOP kiegészítőnél. Ugyan a MOP a Cataclysmával egyetemben a legellentmondásosabb kiegészítőnek számít, előbbi talán mégis előrébb lenne egy népszerűségi listán. Mivel a Tauri-nak szinte alig van vetélytársa  ebben a kiegészítő kategóriában, így gyakorlatilag aki szeretne MOP-ozni annak szinte csak a Taur jut, mint választási lehetőség. Ugyan azt nem hiszem, hogy jelentősen nőne a játékosbázis amég MOP kiegésszítő van itt de biztos vagyok benne, hogy rendkívül stabilan tartaná magát ha még jó darabig MOP lenne itt. 

B verzió : Szerintem sejtitek, hogy ez mi lesz. Igen , a Legion-re való átállás lehetősége. Szerintem ez a kockázatosabb de jövedelmezőbb lehetőség. Miért? Azért mert a Legion a modern kiegészítők között messze a legnépszerűbb. Ugyan én nem játszottam vele retailen de az ismerőseim akik igen azok agyondicsérték. A Vanilla - TBC - WOTLK szenthármas után egyértelműen a Legion következik a népszerűségi faktor szerint.  Továbbá a Legion terén elég nagy a piaci rés. Szinte alig vannak Legion szerverek és ami van, az is egy bughalom...viszont igény az biztos hogy lenne rá, a legnagyobb Legion szerver  is 4-5k játékossal bír úgy hogy a játszhatótól elég messze áll. 

Igen, végülis csak megjósoltam majdnem 1 évvel ezelőtt hogy mi lesz itt ha bevezetik a wotlk-t, lásd fent a spoilerben.  Vanilla tört egyébként kihalt, Lights Hope és más nagyobb szerverek kukák.  Szóval miről beszélsz kedves Psychopath? 

 

Nyilván a WOTLK classic még odébb van de most már az lesz a következő, ez biztos. Egyébként az a vicc, hogy ez a szerver még mindig jobb pozícióban van mint egy Warmane a jövőt illetően. Itt legalább, elvileg elkezdődtek a munkálatok egy Legion kieghez. A Warmanen szó szerint a kőkorszakban ragadtak, 4 wotlk realmmal b*sszák a rezet 12 éve mert ez k*rva kényelmes nekik és sok Pistike is orgazmust kap amikor 745.-re elveri a Lich Kinget. 

Aztán lehet hogy Warmane staff össze tud rakni 1 év alatt egy Legiont csak nem akart eddig. Azt viszont tudom hogy ez Tauri gyorsaságban mérve fénysebesség a köbön lenne. 

image.png.a1446f37474caf14c53bae5a08e3206a.png

Egyébként ilyenekkel van tele a Warmane fórum. Hmm fincsi lesz. :D 

Edited by Kerül
 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Light's Hope pont jó példa mert a fejlesztők előre bejelentették hogy amikor meg fog jelenni a Classic lelövik a dolgot, amit meg is tettek a megjelenés előtt :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Én speckó azért fogok a törtnél maradni mert amennyit én játszom (hetente kb 2x vagy annyit se) nem elég ahhoz hogy a havi 4000Ft megérje. Ezen kívül ott van az a kérdés is, hogy megérdemli-e egyáltalán a modern blizzard azt a kis zsebpénznyi támogatást is. Még ha meg is az első okom akkor is él.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Az az összeg kb 4 órányi minimálbér, aki nem eredetizik  az nem azért van, mert nem telik rá neki. A tört szervereknek meg megvan saját kis feelingjük.  :D

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jah úgy mint a Taurin egész kis családi hangulat ezzel a pár 100 emberrel mindenki tudja ki a köcsög, low és ki baszta meg a másik anyját, World chat színvonal. Amúgy volt régen egy realm ahol tényleg családias hangulat volt 1k playerel is. Reborn volt a neve, amit ugye már offoltak mert hát 300 playernek minek realm. Nem baj most az LK nak a 200-300 embernek meg a Tauri 500 playernek kell még valami. Véletlenül se kéne össze vonni realmeket minek...Igazából már pont leszarom csak, egy tényleg fasza szerverből kb lett egy trágya domb ezt sajnálom.

Edited by Bigax
.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Az az igazság, realm összevonással mi változna?  Több ember afkzna SWbe OGba?  Több embef lenne szabadon a worldön, menne a world pvp? Kizárt. 

Szerintem jelentősen az nem befolyásolná semmit, BG meg RF cross realmes, egyedül a szerver szintű raidelésbe norm és hc lenne haszna. 

Elmondjuk hogy akkor nagyobb player szám lenne, ha 1 szerver működne csak de ha belegondolsz fölösleges.

Amibe megoldást látnék ha normos/hc raideket is osszelehetne invelni FLEXhez hasonlóan más realmes játékosokkal. 

WoDot nem is mergelném, egyrészt mert a játékosok érték különbséget tesznek karakterek között, WoD  <  Tauri EM,  másrészt sokkal drasztikusabb szankciókkal engednék migrálni, mint amik fel voltak  sorolva egy másik toicba. Illetve WoD ugyanúgy maradna migrálás mellett után is, mert kell egy szerver ahol instant 90 vagy meg pvp gear és a arénázhatsz. Mivel a szerver maga nem fog megszünni, fölösnek tartom, vagy repuk kb honoredre leszedve,  stb stb

 

De igazi változást majd Legion fog hozni, ahol már aki nem ismeri, ujra 0-ról kezdhetsz gearelődni questelni farmolni, magyarul szórakozni amiről szól a játék 

Edited by Slayers

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 órája, Slayers írta:

Az az igazság, realm összevonással mi változna?  Több ember afkzna SWbe OGba?  Több embef lenne szabadon a worldön, menne a world pvp? Kizárt. 

Szerintem jelentősen az nem befolyásolná semmit, BG meg RF cross realmes, egyedül a szerver szintű raidelésbe norm és hc lenne haszna. 

Elmondjuk hogy akkor nagyobb player szám lenne, ha 1 szerver működne csak de ha belegondolsz fölösleges.

Amibe megoldást látnék ha normos/hc raideket is osszelehetne invelni FLEXhez hasonlóan más realmes játékosokkal. 

WoDot nem is mergelném, egyrészt mert a játékosok érték különbséget tesznek karakterek között, WoD  <  Tauri EM,  másrészt sokkal drasztikusabb szankciókkal engednék migrálni, mint amik fel voltak  sorolva egy másik toicba. Illetve WoD ugyanúgy maradna migrálás mellett után is, mert kell egy szerver ahol instant 90 vagy meg pvp gear és a arénázhatsz. Mivel a szerver maga nem fog megszünni, fölösnek tartom, vagy repuk kb honoredre leszedve,  stb stb

 

De igazi változást majd Legion fog hozni, ahol már aki nem ismeri, ujra 0-ról kezdhetsz gearelődni questelni farmolni, magyarul szórakozni amiről szól a játék 

Balf*sz, ha ennyi emberbe próbálsz belerúgni egyszerre, hogy vitát generálj, akkor csak rád fognak ferde szemmel nézni, mivel túl nyilvánvaló a cél.  9_9

 • PogChamp 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennyi emberbe, miről beszélsz?  Forumot 10 használó emberről, aki Evermoonon van nyilván leszarja a realm merget, és nem hiába migrálnak át taurirol is, meglehet kérdezni mi a véleményük. Én se ragaszkodnék tauirohoz, csak a klán itt van szoval

Share this post


Link to post
Share on other sites

A wotlk-ra  hosszabb távon nem lehet számítani, az egy realmes felállást meg nem fogják bevállalni miután már megtapasztalták mekkora mozgásteret ad a lavírozásra a több realmes helyzet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nincs jó szerver, 1-2 elviselhető van, de mindnek van hibája. 1-2 nagyon igéretes volt. Egyik orosz szerverrel mergelt, azóta élvezhetetlen, még ha vetekszik is a tauri minőséggel, aki tud angolul mind otthagyta, az oroszok meg sosem hajlandóak angolul beszélni. A másik meg elég új csapat, és bár igéretesek, kell még nekik idő mire belerázódnak, ott sem tudsz élvezetesen játszani, a többin meg annyira le kell adni az igényeid, hogy inkább meg se nézd :) Inkább másik játék keresésbe kezdj, ami leköt, hamarabb találsz mint tört wow szervert manapság.

 • Feels Bad Man 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ekkor: 2021. 04. 28. ekkor: 15:46, Kazó írta:

Na inkább mondjatok vmi értelmes szervert ahol lehet lazuliba tolni

tumblr_o28zvvhCgh1r0klrdo1_500.gif

Reggel írtam ide eggyett, de látom ki is törölték ne hogy reklámozak :D

 • Hide the pain 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ekkor: 2021. 04. 28. ekkor: 15:46, Kazó írta:

Na inkább mondjatok vmi értelmes szervert ahol lehet lazuliba tolni

tumblr_o28zvvhCgh1r0klrdo1_500.gif

retail lulw

 • LUL 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×
×
 • Create New...