Jump to content
Electrikshok

Wintergrasp probléma

Recommended Posts

Sziasztok.

Nemtudom a fejlesztők és az adminok mennyire követik nyomon a Wintergraspot de amióta sikerült "kijavitani" a Tenacity buffot WGn azóta ezzel a javitással rengeteg problémát idéztek elő.

Előtte még balanceoltnak éreztem mert mindig ugyanannyi hordás - allys volt bent és lehetett allysként is néha nyerni igy mi is eljutottunk WGre, kitudtuk venni az itemjeinket a vendortol, megtudtuk csinálni a heti questeket. Amióta bentvan a Tenacity azóta esélytelen nyerni allysként igy eléggé játékélmény romboló számunkra az, hogy napi 3-4 WGn veszek részt de a héten még VOAra nem sikerült eljutunk.

Javasolnám, hogy állitsuk vissza azt a rendszer ami előtte volt, hogy ugyannyi horda és allys legyen egyazon időben WGn.

Köszönöm aki elolvasta remélem olyan emberhez is eljut a javaslatom aki fontolóra veszi ezt a dolgot.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gondolom a dárga Gmek akik hordásak megunták hogy nem nyernek szinte soha és gondolták ha már a frakcio balancevel azóta se tudtak mit kezdeni kicsit még lejjebb  rugdalják az allit :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jelenleg wg allysként játszhatatlan és felesleges joinolni, ami még tovább rontja az arányt. Arról nem is beszélve, hogy ténylegesen voa-t nem tudtam menni a héten, mert soha nem volt miénk wg, amikor ráértem volna (meg akkor se volt amikor nem értem rá egyébként de az mellékes). A helyzettel mielőbb kezdeni kellene valamit. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na csak a tisztánlátás kedvéért..

http://wotlk-shoot-new.tauri.hu/?object=194356 - Bent van ez az object VoA bejárata előtt, írja hogy kinek hányszor sikerült védeni amióta számoljuk ezeket. Jelen pillanatban horda 58 def 41 capture, alli 59 def 40 capture. Amikor először néztem, volt olyan is, hogy pontosan egyenlő volt mindkét frakciónak a capture/def, ami elég jó, azt leszámítva, hogy kicsit megijedtem, hogy elronthattam az implementációt.

A tenacityre két "ismert" elméleti képlet van, az egyik lineáris (a diff tizedét adja stackenként emlékeim szerint, és rohadt szar kisebb wg-ken, de nagyobbakon is kérdéses amikor 100 v 111 wg-n fogja és basz egy stacket a "gyenge" oldalra), a másik, ami nálunk is van jelenleg, a régi stock implementáció:

newStack = int32((float(hordePlayers) / float(alliancePlayers) - 1) * 4)

Namármost erről annyit kell tudni, hogy az int32-vé alakítás az mindig lefelé kerekít. Nem találtunk ennél jobb képletet még, és nem is hiszem hogy bárki fog találni, és tényleg nem azért raktam ezt be, hogy "rreee az adminok nyerjenek WG-n" (kb. Jack az egyetlen, akit még érintene is, ha 0-24 hordáé lenne VoA, a többiek vagy nem játszanak aktívan, vagy allisok), hanem azért, mert máshogy nem nagyon tudtam.

Aztán meg van a tug-of-war rendszer is, amire hallottam is már korábban panaszt, méghozzá mindig pontosan ugyanazt... Hogy mi már az a bug, hogy a horda egy kill után kap demolishereket. Az alli soha nem jutott el addig a pontig, hogy kimaxolják az előnyöket, a horda meg kb. addig tudta megtartani wg-t, amíg volt nekik perkjük :D És a rendszer pont azt a célt szolgálja, hogy ha az egyik frakció több mint egy napig tudna ülni valamiért a zónán, akkor a másiknak három agysejt elég legyen 40 playerre elosztva, hogy elvigyék és utána legalább két-három alkalommal megtartsák.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Az a statisztika ténlyeg helyén való ami felvázoltál. De kiváncsi lennék ugyanerre a statisztikára azóta, hogy bekerült a Tenacity buff.

A másik tényező amit szerintem nem vettél figyelembe az az, hogy a szerver nemtúl népes jelenleg sajnos. Hogyha valami véletlen folytán sikerülne elvinni az allynak azzal  a 3 agysejtjével WGt ami lassan 3 napja már nem sikerült és kétlem, hogy azért mert nálunk 40 ember átlag IQja megegyezik a cipő méretével hanem mert szinte lehetetlen jelen körülmények között. Kissé elkalandoztam szóval valami csoda folytán sikerülne is elhozni WGt akkor is lehet, hogy éjszaka lenne és másnap délig amikor fentvan 1000 hordás már nem is lenne a mienk WG igy megint nemtudunk VOAzni mert valjuk be 200 aktiv allyssal délelött nehéz leszervezni egy VOA25t.

 

Edited by Electrikshok

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 perce, Aithne írta:

(kb. Jack az egyetlen, akit még érintene is, ha 0-24 hordáé lenne VoA,

:( nem is toltam WG-t az elmúlt ~1 hétben szeptember 18 óta Path of Exile-t nyomom és csak raid loggolok

  • Kappa 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Az általad írt statisztika biztos igaz, viszotn nem releváns. Kérlek kicsit mélyebben ásd bele magad, hogy a buff óta mik is az eredmények. Ahogy mondtam szerda óta nem volt wg győzelme allynak emberi időben (értsd.: 16:00-22:00 között, amikor a playerbase jelentős része játszik. Az hogy tegnap hajnal kettőkor valami csoda folytán nyert egyet ally szerintem irreleváns). És ha egy ilyen statisztikát tudsz megnézni és esetleg reprezentáli nekünk itt, ami azt mutatja hogy a helyzet kiegyenlített és fair akkor elfogadom hogy minden rendben. Viszont a mai nap folyamán se nyert még ally. Reggel 8-tól mostanáig illetve ez igaz a tegnapi napra is. Tudom mert fent voltam mindkét nap. Illetvee a fent leírt main idősávban szerdától számítva sem. Véleményem szerint a jelenlegi rendszer nem kiegyenlített, nem fair és kezdeni kell vele valamit...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now

×
×
  • Create New...