Jump to content
Vazz

PvP Season 15 változtatások

Recommended Posts

Sziasztok, még tennék egy utolsó próbálkozást, hátha elérek/elérünk valamit. :)

Szerintem a jelenlegi megmaradt pvp player base nem akar még egy újabb prideful seasont ugyan azzal a metával, mint a mostani (ugye most olyan, mintha prideful lenne a scale miatt). 

Jelenlegi 2v2 bracket top 20 player játszott compja: 

- Retri + MM hunter

- Resto druid + Frost Mage/Wari

- MW + Wari

- Holy priest + Frost Mage

Csak ezek a compok szerepelnek egészen a 2v2 bracket jelenlegi 37. helyezetéig. 38. holy pala. 

A fent említett szereplő classok erőssége:

- Mage + Druid végtelen cc, setupolhato cc amit nagy burst illetve nem is kevés sustain dmg követ, pedig a mage elvileg egy control/burst karakter valahogy mégis van neki sustain dmge amivel fel tudja venni az arénában a dmg donet például egy warriorral amikor a warinak folyamat van sustain dmge. Ez tyrába, malevbe nagyon nem így volt, körülbelül warival dupláztad a mage dmgét arénán. A druid részéről pedig egyszerűen ebben a seasonben nagyon megszöktek a hotok healje, jelenleg a druid mage compnak 1 counterje van az a mage pap, semmi más. Az is csak azért, mert egy magel körülbelül csak egy mage tudja felvenni a versenyt. 

- Mage + Priest magere ugyan az a panasz, pappal az a gond, hogy a Focused Will bugos és ezt multkor vettem észre, hogy akár egy Disable-re(monk slow) beproccol. 

- Retri + MM hunter a hunternek szerintem elfogadható az, hogy nagy a damja 8 secenként a Chimera miatt, a retri mmbe a retri a hunyo amivel nem tudom, hogy mi van taurin, de az oké, hogy a huntert outhealeli ez legit, de az, hogy egy mm huntert a retri még outdamol úgy, hogy a retri VÉGIG falazik az irreális. 

- MW + wari az mw warinak nincs esélye a mage compok ellen, ezzel szemben az mw wari BÁRMELY más compot letunkol, sustain dam, hosszan tartó burst, kevés control, rengeteg survivability.

- Még van egy pár megindokolatlan gondolatom, de ezt majd úgyis megbeszéljük, mint a tt, mint a playerek (LEGALÁBBIS NAGYON REMÉLEM) 

Összesítve:

- Resto druid: Legalább egy 5% overall healing done nerf. 

- Arms warrior: 5% és 10% között gondolkodtam, de szerintem a 10% sok lenne, tekintve, hogy minden healer nagyon op szóval 7% overall dmg done nerf. 

- Frost mage: 15% overall dmg done nerf. 

- Retri pala: 10% overall healing done nerf. 

- Holy priest: Tempered Will fix. 

3v3 bracket elvileg erre a Blizz balanszolt, de jelenleg taurin WMD(Wari, Mage, Druid) uralkodik most is és előző seasonben is, ha WMD van queba akkor felesleges játszani, ha a mage, wari, dudu és az egyéb nerfek megvalósulnak akkor az is játszhatóbb lesz. 

ARÉNA REWARDOK:

- Gladiator az oldal szerint a playerek 0.5%-a, ki kéne tolni a kevés player szám miatt 1%-ra hátha akkor több ember érzi érdemesnek azt, hogy tryhardoljon.

SOLOQ KÉRDÉS:

- Szóba jött az, hogy lehet amúgy azért sincs que, mert a szerver fele azt se tudja, hogy létezik e ilyen, belogoláskor kéne a chatre egy üzenet, hogy mivel tudsz joinolni stb.

RATED BG:

- Jelenleg horda oldalon életben tartjuk a heti osztós rates bgzést amely egy újabb kompetitív játék élményt nyújt a playerek számára, a többiek nevében is, mi azt szeretnénk, hogy mivel ez egy mmorpg és fontosak az achik, ezért szeretnénk kigyűjteni a rated bgs achikat, viszont nem nagyon lehetséges, mert ha pl. eléred az 1900 ratinget akkor win +22rate lose - 77rate... Kéne egy alap 1500as mmr mindenkinek, mint arénán. Ha így könnyebb lenne achizni meg nem venné el a morált az, hogy 3at nyersz 1et buksz ott vagy ahol kezdted akkor mi is több playert tudnánk elcsábítani a rated bgzésre, mert hát ugye achikra mindenki éhes :D

- Én még mindig beraknám wodra a kész enchant, gem, glyph stb... vendorokat, hogy az új playereknek ez ne legyen gond. 

*Pár screenshot meccsekről amelyek igazolják a fent említett 2v2 bracket irreális erősségeit*

*Ha nem elég proof meg valaki nem ért egyet akkor szívesen kifejtem mégjobban a dolgokat*

Screenshot_20200122_163632_com.android.chrome.jpg

Screenshot_20200122_163410_com.android.chrome.jpg

Screenshot_20200122_163004_com.android.chrome.jpg

Edited by Vazz
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 perce, Vazz írta:

Mage + Priest magere ugyan az a panasz, pappal az a gond, hogy a Focused Will bugos

Bugtracker. Ha nem hozod tudomására senkinek, hogy valami bugos, akkor nem lesz rá fix soha. Lehet vastag betűkkel követelni, de még csak nem is értem ennyiből hogy mi a gond, és az is lehet hogy nem is én lennék az aki tudná javítani. Én erről a spellről most hallok először pl, még az sem rémlik hogy pm-ben zaklattak volna vele, bár azokat egy napon belül elfelejtem teljesen.

A custom nerfekkel nem tudod amúgy, hogy mennyi baj van. Konkrétan többen sírtak miattuk, mint amennyien most az "imbalance" miatt, meg hogy frostmage, SŐT, még a lenerfelt frostmage-re is sírtak, hogy kurva sok a dmg-e, miközben a frostmage mainek már arról nyekeregtek, hogy használhatatlanná lett nerfelve a mainjük. Nekem aztán tényleg tökmindegy hogy Chris hogyan dönt, mi miatt kurvaanyázzanak nekünk irc-n/discordon/mindenhol, de mindig pontosan ugyanannyian lesznek az elégedetlenek. Ha nincs customnerf, az a baj, ha van, akkor az, ha túl ritkán változik, akkor az, ha túl gyakran, akkor az. A pontos Blizzlike-ságra törekedés ilyen szempontból a leginkább "justifiable" pozíció.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Èn az arms warin nem overall dmget nerfelnèk mivel màr korànt sem ver le akkora slameket ,mint mondjuk season elejèn (100-200k àtlag crit cdk alatt).

Deep wounds nerf. A sustain dmg onnan jön.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hiaba probalkozol. Nem lesz semmi valtoztatas, "jol van ez igy" indokkal le lesz szarva. Tokmindegy, hogy barmilyen 5.4.8-as videon latni, hogy teljesen mas volt az egesz eredetin.

Majd legion alatt (2-3 ev mulva) a regi kodokat olvasva talan megvilagosul valaki, hogy mi volt a baj.

Volt mar rengeteg siras, hogy probalkozzanak valami custom balance-al, de a flat overall dmg reduce/increase-nel tovabb nem jutottak.

Hidd el, tobb agyverzestol is megsporolod magadat, ha elengeded ezt a tragya pvp-t. A pve content legalabb ertekelheto, de akit nem erdekel annak ez nyilvan nem jelent semmit.

Edited by Arsenal

Share this post


Link to post
Share on other sites

2020 van, és még mindig a 2s-re balanceoljunk dolognál vagyunk leragadva. Sok ész meg utánajárás sem kell hozzá, hogy a 3s-re lenne értelme, de mivel player sincs, így ezt felejtsd is el.

TL;DR: Sok felesleges wall of text, bármilyen érdembeli számítás vagy esetleges indok megfogalmazása nélkül.

Thx, no thx

 

UI: A WMD-s bullshitedre meg mondok jobb dolgot: git gud és akkor elfogod tudni verni minden értelmes comppal: KFC, Ele/Mage/Rrdu, RMP, LSD, LSDv2 stb...

Edited by Laakers
  • Picard Facepalm 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 órája, Vazz írta:

jelenleg a druid mage compnak 1 counterje van az a mage pap, semmi más. Az is csak azért, mert egy magel körülbelül csak egy mage tudja felvenni a versenyt. 

 

ezt amúgy remélem nem gondoltad komolyan hogy a druid maget coutnereli a pap mage, inkább fordítva van

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 perce, Ay-wod írta:

ezt amúgy remélem nem gondoltad komolyan hogy a druid maget coutnereli a pap mage, inkább fordítva van

Celli+Squeezy vs Freezer+Chilez meccsekből ez jött le. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Egyszerű: Achi trainert a realmekre. 40 fős bg nincs, achizni nem lehet, a napi bg win-ért majd egy órát kell queue-ban ülnöd és ha nem nyersz, ülhetsz még egy órát benne. 2s-re sincs már nagyon player, 3s-re egyáltalán nincs. Soloq mivel semmi rewardot nem kapsz belőle (volt arról szó hogy számítson bele a 100win-es achiba, de mégse) így nem vonzó. Rated bg alliban halott, elméletileg van egy guild ami menne, ha lenne elég embere hozzá. Így meg fogod, odabattyogsz a trainerhez és az összes BG-s achit lekattolod, ha már az arénásokat a Gladiator reward miatt nem is. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blizzard gave up even trying to balance 2s after wotlk (no glad for it),imo it would be a waste of time for tauri devs,you'll never get it right.

Rather agree with the rest.

Share this post


Link to post
Share on other sites

retailen se voltak másképp a compok, a ladder tetején azok a compok voltak amiket felsoroltál, annyi különbséggel hogy mivel rengeteg player játszott ezért más classok is mint pala compok stb ugyanugy high raten voltak.

talán a monk meg retri témával egyetértek, valami tényleg nem stimmel, druidban már nem vagyok biztos, pwowon is kb ugyanigy mukodik

de amugy mivel nagyon halott a szerver, és még finoman fogalmaztam sztem felesleges ezekről beszélni xd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now

×
×
  • Create New...