Jump to content
Avaren

Ötletek, Make Great... stb

Recommended Posts

Erre reagálnék:

Idézet

Oldalra bevezetni egy fajta Kredit=>Gold opciót amivel a kreditet fix mennyiségű goldért lehet venni, így megakadályozva azt hogy a kredit ilyen szinten elértéktelenedjen mint most. Goldot nem játékosok szolgáltatnák hanema szerver, így új gold kerülne be a rendszerbe, de akár ugyan ez lehet visszafele is. Eredetis Gametime mintájára.

 - Egy ilyen váltó funkció következményei beláthatatlanok

- A gold bővülés praktikus formája az alap gold és item drop növelése, mert a szerver aktivitása szabályozza a mértékét így senkinek nem válhat a játékszerévé

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 órája, Phalanx írta:

Egy ilyen váltó funkció következményei beláthatatlanok

Mar igy is belathatatlanul el lett baszva a szerver gazdasaga. Rengeteg goldot lehetett bugolni, talan meg most is vannak ra modszerek, Chris-ek meg szerintem nem foglalkoztak ezzel semennyire, a fixeket leszamitva. Ott volt/van pl. a brawlers & crossrealm-os moneybrau bug, amivel ipari mennyisegben termelhetted at a goldot wodrol taurira, ha volt eleg szabadidod. Pont az ilyenek miatt lenne jo, hogyha a gazdasagban levo kredit nem masik player accountjan landolna, hanem kikerulne forgalombol. Ha kevesebb kredit lenne forgalomban, akkor tobb goldot lehetne kerni erte, ha ezt okosan megjatszanak, akkor talan egyszer sikerulne helyrehozni a gazdasagot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hacsak nem olyan kevés goldot kapsz 800 kreditért, hogy teljesen használhatatlannak minősül a feature (Avaren szemében legalábbis biztosan, ilyen 5k/800-ra gondolok, vagy még kevesebbre), valszeg olyan szinten tönkrevágná a gazdaságot, hogy teljesen... Például a kutya nem menne ore-t farmolni, mert minek, ha az oldalon instant beválthat 800 forintot annyi goldra, hogy elég legyen gemekre, encsákra, még flaskravaló is marad, meg némi költőpénz... Igazából nem látom be, hogy milyen okból NEM vezetne elég durva áremelkedéshez az, hogy több gold van MINDENKINÉL (a tévhitekkel ellentétben az, hogy 10 player kibugol magának fejenként egymillió goldot, az lófaszt nem számít a gazdaság szempontjából, azonban ha 2000 playernek adsz fejenként ötezret, azt már képes megérezni. Természetesen mindkét esemény periodikusan ismétlődik/ismétlődhet).

Ha pedig olyan kevés goldot adsz a 800 kreditért, hogy nem éri meg, akkor nem éri meg, nem fogják használni, hurr durr semmi értelme nem volt berakni a feature-t, és MEGINT Avarennek lesz igaza, hogy senki semmit nem tud itt értelmesen csinálni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meg kell emelmi a kredites szolgáltatások árát, és idővel kipörög a gazdaságból a többlet. Meg vip feature-ré kéne tenni a névfelszabadításhoz hasonló dolgokat. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Én pl örülnék ha lehetne gombnyomásra friendlist tisztítást venni, ugyanis a sok név/frakció váltás vagy nem tudom mi miatt, de tele vannak a friend listjeim törölhetetlen karakterekkel, "Player not found". Baromi idegesítő, hogy a tényleg játszó haverok közül kell törölgessek, hogy újat vehessek fel, mert azokat a szutykokat nem engedi kitörölni. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szerintem kredit aukciós házon lenne érdemes elgondolkodni. Kreditet vagy goldot fel lehetne "tölteni" az aukciós házba egy bizonyos árért amit mások megvehetnének ezzel könnyítve a kredit/gold tranzakciókat.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vagy kredit-gold tranzakcióknál 5-10% kreditet számoljon fel a rendszer tranzakciós díjként

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Sontii ha nincsenek haverjaid, nem kell a friendlisttel foglalkozni.

@Aithne a szerveren kevés a gold, kredittel meg mindenki szarásig van. Főleg mióta lefosott szaros 90-es karik 4-6-8k-ba kerülnek. 

A régebbi vip-es mountokat lehetne olcsóbban is adni, az újabbakat meg drágábban. 

 

Edited by Ieavemylife

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arsenal:

Kétféle módon működhet jól egy wow-os gazdaság:

1, Anno a Rebornon volt gold elég, az árak magasak voltak, de könnyedén meg is lehetett keresni a rá valót. -> ez még ~500 player mellett is jól működtette a realm gazdaságát(2500 mellett meg egyszerűen hasított)

2, Anno a Taurin hiába volt egy nagy kupac gold, a magasabb playerszám (2-3x) miatt többen osztoztak a mennyiségen. A megszerzésére is nehezebb volt a nagyobb verseny miatt, de a nagyobb piac lehetővé tette, hogy a nagyobb eladott darabszám kompenzálja a darabonkénti alacsony árat. (a helyzet az eredetire hasonlított)

 

Jelenleg a Tauri játékos számát és ezzel áruforgalmát tekintve a Rebornra hasonílt, míg az árak tekintve a régi Taurira. Magyarán a kevésért is nagyon gürizni kell.

 

Kredit kérdés:

Mit is akartok valójában?

- Ha goldért akartok kreditet venni akkor ügye minél kevesebb goldot akartok fizetni egységnyi kreditért(ez van most), de aki az sms-éért akar goldhoz jutni az miért küldje el ha alig kap érte valamit(kevesebb a támogatás)

- Ha kreditért akartok goldot kapni, akkor ügye minél több goldot akartok kapni az egységnyi kreditért,  amit nem kaphat ha nincs elég gold amit eladó

Ez alapján ha valami csoda folytán ránk szakadna vagy 1-2k új játékos aki támogatna is, akkor sem jutna nékik elég gold, mert a gold kínálat nem tudna lépést tartani az igénnyel(az új playerek által játékban termelt új gold rövid távon nem  érezteti a hatását) Még a végén 1:1 átváltás is lenne.

 

Összefoglalva a dolgokat, ez  a csökkentsük a gold mennyiséget helyi viszonyok között egyszerűen őrültségnek tartom. Azzal ne gyertek, hogy eredetin is alacsonyabbak az árak, mert ott akár több 10k player is osztozhat egy ah-n, így nagyobb áruforgalom és a miatt is, hogy olyan dolgok is mennek ami itt eladhatatlan. ezért működik a dolog.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jelenleg a gazdasággal, az a problémám és szerintem a szervernek is hogy a playereknél levő kredit mennyisége bődületesen nagy. Példa: Egyik nap rámírtak hogy 250k kreditért nem-e adom el a mage-em, amit ha "fekete piaci" áron (50k kredit =20k huf)  átszámolunk forintba az 100.000 forint. Nyílván ez lenne a célom ezzel, hogy a TT-től vett kreditnek legyen értéke. Irreálisnak tartom, hogy egy geares karakterért akár 50-100k kreditet is lehet kérni és meg is veszik. Szóval tegyük fel, hogy pistike akar venni goldot mert végre felhúzta a karakterét, de béna és esetlen, így inkább venne kreditet. Vett 800 kreditet majd eladta azt goldért ~11k. 11k gold kb semmire sem elég, viszont pistike kibaszott 1k forintot a játékra amiért cserébe kb vett pár enchantot meg gemet és ennyi volt. Valamilyen módon növelni kell a goldot a szerveren és csökkenteni a kreditet mennyiségét, ezzel valami értelmesebb balance-ot létrehozni a kettő között.

 

Az elmeradt pont, hogy át kéne varriálni az itemek árát hozzáadtam a listához.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tippek:

- havi vip árát duplázni(infláció, még az is lehet, hogy 10 éve annyiba kerül)

- vote kredit megszűnik, a meglévő mennyiség sima kreditté alakul(igaz rövid távon több  lesz, de utána kiesik ez a termelődési lehetőség)

- karakter áthelyezésnél az áthelyezés költsége nem fix hanem az eladási ár %-a

- a karakterkereskedéssel  foglalkozó hitelesített felhasználó fizessen díjat a "rang"-ért, Mondjuk a megszerzésétől számítva havonta meg kell újítani kreditért

 • Confused Nick Young 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oldalon kell egy Lootbox feature.

Epic lootbox: 10.0000 kredit. 75% esely hogy van benne 2x6400 mount de legalabb 1x6400as

Rare lootbox: 6400 kredit. 25% hogy van benne egy 6400as + 75% hogy van benne 2x3200as mount de legalabb 1x3200as

stb..

 • Angry 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

lootbox-os szar már feljött egyszer és asszem volt valami, hogy miért nem lehet megcsinálni de majd kifejti valaki

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Karakter szinten: Hetente kimaxolt charm: Havi 6400 kredit

Account szinten: Hetente kimaxolt charm: Havi 40.000 kredit 

Nem feltétlen P2W mivel am is kitudod farmolni ha akarod. Én adnám

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szerintem ez a charm töltögetés rossz ötlet, mert a loot-ot kreditért kategória, ami inkább a zugszerverek jellemzője, nem a Taurié.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nem arra gondoltam hogy + charmot kapjal hetente, hanem hogy megsporolj az idodet, azaz ugyanugy heti max3/kari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hát igen jó lenne valami kredit sink, hogy újra értelmesebbek legyen a kredit/gold arány mert ahogy írták feljebb 800/11k gold az semmi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Egy kis extra:

Minden olyan accounton amire nem léptek be az elmúlt 2 naptári évben azon kredit és vote kredit nullázás. Csak, hogy ne azért tűnjön úgy, hogy túl a sok a kredit, mert a régóta "alvó" accountokon sok maradt.

 • Angry 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Phalanx Neked mi bajod van a vote kredittel? Alig van a rendszerben belőle.

22 órája, Avaren írta:

Az oldal régi kinézetének visszahozása, sokkal jobb volt és letisztultabb mint a mostani

MoP-ban nem nyúlunk ilyen szinten hozzá

22 órája, Avaren írta:

PvP reward system megreformálása:

Már 6*10^24-szer ki lett tárgyalva, hogy nem vesszük el a gladiator title-t 2v2-n. Egyszer megtettük és jó kis tanuló pénz volt.

22 órája, Avaren írta:

Grievous Combatant és későbbiekben Prideful Combatant acsi megszerezhető legyen soloq winért is.

Minek legyen akkor 3v3 bracket? Töröljük azt is. Azért valahol húzzuk meg azt a határt.

22 órája, Avaren írta:

Minden rating alapú cucc legyen elérhető soloq ratingért is.

Ez mondjuk érdekes kérdés. Szerintem nem kellene erőltetni (elég szar kivitelezni), viszont ha tényleg rábólint a pvp közösség többsége, akkor megoldható.

22 órája, Avaren írta:

Soloq alatt megkapott Alli vagy Horda buff adja meg a képességet hogy értsd a common és orchis "nyelvet" a játékban így say-t is érteni fogod ha nem egy frakcióban vagytok.

ACK. Csak ne felejtsem el...

22 órája, Avaren írta:

Legyen bepromozva az xlfg, mivel már hónapok óta bent van és talán nincs semmi baja.

bugos.

22 órája, Avaren írta:

Kerüljön vissza soo-ra a cross faction. 

Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor már rég bent lenne.

22 órája, Avaren írta:

Soloq joinolásnál írja, hogy hány ember van que-ba és hogy milyen mmr-ről keres embert.

Ezt fejtsd ki, hogy hogy képzelted el légyszi

22 órája, Avaren írta:

Soloq ratingből is számolja a conquest capet.

Nem vagyok odáig ezért.

22 órája, Avaren írta:

Oldalra bevezetni egy fajta Kredit=>Gold opciót amivel a kreditet fix mennyiségű goldért lehet venni, így megakadályozva azt hogy a kredit ilyen szinten elértéktelenedjen mint most. Goldot nem játékosok szolgáltatnák hanema szerver, így új gold kerülne be a rendszerbe, de akár ugyan ez lehet visszafele is. Eredetis Gametime mintájára.

Az eredetis game time mintájára igazából max vip-et lehetne aktíválni, mivel úgy goldot tradel gametime-ert, amit kreditből vett, ergo nem keletkezik több gold a rendszerbe random.

A te ötleted alapján elég sok gold lepné el a szervereket.

A kredit elértéktelenedését másképp is tudjuk befolyásolni.

22 órája, Avaren írta:

Tauri féle BMAH 10 item / szerver és csak az aktuális pve/pvp itemek legyenek benne + T3, mount, compa, fun itemek. Nem kell megcsinálni, hogy blizzlike legyen, mert nincs annyi ember és cross bmah se kell. 

Ack

22 órája, Avaren írta:

Wodon enchant, gem, glyph vendor. Mivel értelmetlen fél perces proffok mellett a "gazdaságot" védeni ezzel.

Mert mint te, lusták az emberek lecraftolni, és inkább megveszik, ergo valóban védi.....:)

22 órája, Avaren írta:

Kredites itemek és szolgáltatások árának megváltoztatása.

Ez egy elég komplex téma. Ha emeljük még "pénzéhesebbnek" fognak titulálni minket. Ehhez egy tanulmány kellene, amire semmilyen erőforrásunk nincs.

Teszem hozzá, hogy már 13 éve nem változtak az árak.

Amire nem válaszoltam, azokon dolgozunk.

Bocsi, hogy nyersen írtam, de blizz kicsit megszívatott minket 8.2-vel és kapkodni kell....

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Chris Nem ertelek. Solo queue kapcsan visszakerdeztel, hogy minek lenne a 3v3 bracket, pedig a 2s title reward miatt is hasonlo kerdeseket lehetne feltenni a 3v3 bracketrol, mivel a season gladot leszamitva semmi pluszt nem tud nyujtani a playereknek, ami miatt jobban megerne.

Vagy van mar valami otletetek a rated 3v3 osztonzesere a 2s title osztas megtartasa mellett?

 

Ha igen, azt szerintem megoszthatnatok a playerekkel, ha nem, akkor meg kitalalhatnatok ra valamit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Az semmiben nem fogja ösztönözni őket 3v3-ban, ha elvesszük a ttitle-t, hanem lelépnek a francba. Ez Cata-ban megtörtént. A soloqueue előbb ösztönzi őket, hogy menjenek 3v3-ra.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Semmi értelme annak hogy a soloq 3v3 formájában zajlik ha gyakorlatilag semmit nem tudsz vele kezdeni és még capelni is 2x addig tart mint bármi mással. A lényege a dolgonak az lenne, hogy úgy tudj arénázni, hogy ne kelljen másik két emberhez alkalmazkodni. Az egész értelmét veszti, ha ilyen szinten semmit nem érsz vele. 2s glad osztás pont ugyan azt éri el ami ellen most érvelsz. Mellesleg az is nevetséges hogy a régi elite gearek kikerülésével 2.2 3s ratingért már glad jár, ami valljuk be lófasz se mivel kb 2k-ig 1-1 aránnyal fel tudsz menni csak játszani kell. Az biztos, hogy nagy csalódás lesz ha ennyiben ki fog merülni az egész vagy ki lesz szúrva a szemem valami random szarral.

Wodos részlegre meg csak annyit, hogy kapott minden account 4 free boostot és 4*3k goldot, mond már meg nekem, hogy mikor veszi meg a 50k-s enchantot ah-ról bárki ennyi goldból. Ez megint a tóri módi, hogy csinálunk valami jót meg nem is. Állítólag be lett promozva az egész, hogy jöjjenek játszani az emberek meg ilyesmi és ahhoz képest arénázzanak glyph, gem és enchant nélkül vagy basszanak el 20 percet mire megcsinálnak maguknak mindent. (felvenni a proffot lecrafoltni a szart, ledobni a proffot megint craftolni megint ledobni és végre felvenni azt a proffot ami kell)

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 órája, Chris írta:

Már 6*10^24-szer ki lett tárgyalva, hogy nem vesszük el a gladiator title-t 2v2-n. Egyszer megtettük és jó kis tanuló pénz volt.

Mikor, ha szabad kérdeznem? Ilyenre nem emlékszem. 

Edited by Milan
 • Like 1
 • Roll Safe 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

És amúgy hova mennének? Eredetin sem kapnának 2s-re gladot, más szerver meg mérföldekkel emögött van.

Share this post


Link to post
Share on other sites

be volt jelentve hogy nem lesz glad 2s-en aztán season end előtt egy hónappal be lett jelentve, hogy mégis 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja és amúgy egy dolog hogy meg lehet csinálni a 100 wines acsit, de azért nem ártana vendor amitől megveszed a mountot, mert azt sikerült elfelejteni berakni. 

Ja meg ha már itt tartunk RatedBG amúgy minek van? Hogy ugyan azaz ember felgyakorolja magát egy fos acsira?

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 órája, Avaren írta:

be volt jelentve hogy nem lesz glad 2s-en aztán season end előtt egy hónappal be lett jelentve, hogy mégis 

Ilyene emlékszem s10-ből, de tudtommal sosem lett eljátszva. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

2s-re legyen felezve a conquest, soloq-ra adjon annyit mint 2s-re, aztán 3s-re járjon másfélszer annyi mint most. A régebbi kredites mountok legyenek 20-50%-al olcsóbbak, a régi itemek is, petek stb. Kerüljön ki a szolgáltatások közül a gold kérés, kredit küldés és vip panelen fix árfolyamon lehessen kreditet goldért beváltani, viszont ez evermoonra és taurira vonatkozzon csak. Így jobban járnak azok akiknek van felhalmozva kredit, viszont a gold a szerveren marad. Vagy ha sokan rinyálnak érte akkor legyen az hogy vip panelen 15k goldot lehet 800 kreditert venni, viszont 800 kreditet 20k-ért. Ez csak példa, az árak variálhatóak, mielőtt phalanx tényként venné. Plusz a bg-s reform is megérne egy misét, de azzal már állítólag foglalkozik Chris. 

Edited by Ieavemylife
 • PogChamp 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now

×