Jump to content
Beast

Community Manager

Recommended Posts

[HU]  
Kedves Játékosok!
A szemfülesebbek közületek már észre vehették, hogy Discordon és Fórumon megjelent egy új rang „Community Manager“ fedőnév alatt. Mit takar ez konkrétan? Ki rejtőzik a Beast-álarc mögött? Mire számíthattok egy CM-től a jövőben?
A Tauri Team gőzerővel dolgozik azon, hogy számotokra egy olyan szervert biztosítson, ami egy blizzlike élményhez nagyon közel áll és ahova szívesen feljöttök raidelni, PvP-zni, haverokkal RF-ezni, fejlődni vagy acsizni. Mind ezeknek az alappillére a megfelelően fejlesztett és karbantartott szerver, ami a sok éves tapasztalat és munka után remek úton halad. Másfelől viszont szükséges a játékosok felé a megfelelő kommunikáció. És ez az a hiányosság ami Tauri-n sajnos sokáig nem működött. Viszont ezen mától változtatunk. Célunk az, hogy kialakítsunk felétek egy megfelelő kommunikációs csatornát, úgy, hogy adott információkat adott helyen és adott körülmények között, a megfelelő platformon sugározzuk felétek. Emellett szeretnénk minél több új játékost is elérni, hogy növelhessük a közösségünket. Rengeteg a terv, az ötlet és a javaslat, hogy hogyan fejlesszük a kommunikációt veletek, amit szépen lassan, hétről hétre megpróbálunk megvalósítani.
Ellenben ez csak az érem egyik oldala. Egy működőképes kommunikáció kétoldali társalgást jelent. Ezért szeretnénk tőletek is minél több javaslatot, építő jellegű kritikát, tippeket és gondolatokat hallani, hogy mit, hogyan csinálhatnánk jobban. Egy kritikus és kontroverz diszkurzus elengedhetetlen a tovább fejlődéshez, és ez alól a Tauri se kivétel. Nyitottak vagyunk a véleményetekre és szeretnénk ha minnél többen megosztanátok velünk őket.
For Tauri and For Azeroth!
Beast
 
[EN]  
Dear Players,
The vigilant ones among you might already have noticed the new “Community Manager” rank on our Discord and Forums. What is this? Who is this amazing Beast? What can you expect in the future from your CM?
The Tauri Team is working hard to create a server with an almost blizzlike feeling, where you can enjoy to raid, to do PvP, to do some RF, to level up or to earn achievements. The fundament for these is a well-developed and maintained server, which is given by our experienced and hardworking staff. However the other important part of being a good server is an appropriate communication towards our players. This has been an issue on Tauri for long times. But from today on we’ll change this. Our goal is to create a communication channel where you we can give our players the right information at the right time on the right platform. Besides that we want also to reach new players to be able to grow our community. We have a lot of ideas and thoughts how to improve the communication towards you. We’ll try to realise this goal with smaller steps, week for week.
However this is only one side of the coin. For an appropriate communication are two sides needed. So we also want to hear you and your ideas, thoughts and also critics, how we can reach our goal. Controversial discussions are always essential for improvement and Tauri isn’t an exception there. We’re open to hear your opinions and we want you to share them with us.
For Tauri and For Azeroth!
Beast
 • Like 2
 • Woah 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nekem úgy rémlik, hogy pár évvel ezelőtt már volt itt ilyesmi. Csak egy viszonylag rövid idő után elhalt a dolog, mert a cm egyre kevesebb kiadható  info-t kapott az üzemeltetőktől. Ráadásul mintha kicsit púpnak is érezték  volna  a hátukon amikor  újabb info-kért zaklatta őket, pedig elvileg csak a munkáját végezte.  9_9

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Phalanx

A megfelelő kommunikáció az egész Tauri Team érdeke, nem egy emberé, aki információkért rohangálna Higiékhez. A "nem kiadható információ" definíció szerint egyellőre nem érinthet játékos füleket. Legyen az egy tervezett feature, egy időpont vagy bármiféle újítás, amit bizonyos okok miatt vissza kell tartani. Ez sok esetben szimplán arra vezethető vissza, hogy félkész illetve nem biztos információkkal való előrukkolás felesleges és káros. 

Ha van illetve lesz playerek számára releváns információ, azt megfelelő időpontban és megfelelő helyen kommunikálni fogjuk. Nem állítom, hogy ez a múltban mindig így volt (jó néhány példát tudok, ahol ez nem így történt), viszont a jövőben mindenképpen erre fogunk törekedni.

Edited by Beast
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Az angol részt szerintem copyzd ki és nyiss egy topicot az angol részén a fórumnak hamár így szét van szedve. Lehet úgy több emberhez jut el, láthatóan itt csak magyarok reagáltak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nesze semmi fogd meg jól, de legalább a fél oldalt írok a semmiről az megy 
1. azon változtassatok hogy bármilyen ötlet van a playerek részéről az egyből el van utasítva vagy teljesen másképp van megvalósítva mint ahogy azt ők akarták (vagy szimplán ígérgetés marad és semmi sem történik lásd wod update)

A Chris élete topicot remélem azért folytatja Chris. Legalább közvetlenül tőle lehet tudni mi történik éppen, viszont lehetne hozzá egy angol tl;dr, hogy a kedves külföldi barátaink is értsék.

Edited by Asgaard
 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olyan kérdésem lenne, hogy játszol-e aktívan (melyik realm stb.)? Mivel tapasztaltam, hogy a playerek elég nagy része a fórumot egyáltalán nem használja, a discordról meg nem is tud. Jó lenne, ha olyan ember lenne a cm, aki tényleg játszik a játékkal és aktív, esetleg az ingame chateken elhangzó ötletekből is tud mazsolázni.

 • Like 3
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Asgaard Megpróbáljuk az összes értékelhető ötletet feldolgozni és megbeszélni. Ehhez viszont szeretnénk, ha ezeket értelmes, kidolgozott formában közvetítenétek felénk. Másképp nem működik. Chris életéhez pedig akkor se nyúlnék ha fizetnétek érte :D Annak angol megfelelőjét nem vagyok biztos, hogy mennyire lenne megvalósítható. Nyissunk egy Higi's Life topicot is?

@Milan Igen aktív játékos vagyok, bár nem vagyok fent 0/24-be. Értelemszerűen ingame is figyelem a különböző csatornákat, hogy hol mi a helyzet.

@Kazó Psszt. Ezt szeretnénk titokban tartani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hát ha ajánlasz neki egy állást ami érdekli akkor szerintem semmi akadálya nem lehet. :P

viccet félretéve, minek az neked?  :D

 • Roll Safe 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

A többi TT tagtól sem kértetek önéletrajzot (WTF?!?!). Azért mert ti azt gondoljátok előbb voltatok itt, nem hinném, hogy nektek kéne felvételiztetni :D

 • Picard Facepalm 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Megtette azzal hogy elmondta, hogy ő Beast és hogy mi a feladata :)

Látom előre a kicsoda Beast topic keletkezését XD

Share this post


Link to post
Share on other sites

amugy amire kivancsiak a playereket azt ugysem tudja megmondani (mikor lesz X dolog)
akiket erdekel mas azok elolvassak chris eletet vagy discordon general_ent nezik 
igy kb a kozossegi oldalakkal valo foglalkozason kivul nem latom sok ertelmet a CM dolognak en de gl

Edited by Asgaard

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 perce, Higi írta:

Felejtős a játékos neve :)

Am is lényegtelen a feladat szempontjából. 

Ha community manager annyira nem Mind1. Még a nagy cégek EA, Blizzard stb is játékbeli neveik megegyeznek a "szolgálati" neveikkel. (van azért anonim accountjuk is tény) Elvégre, ha a community-vel való interakció elsődleges (márpedig annak kell lennie) akkor nem egy kívülálló, hanem egy player aki segít a többinek, ha gáz van. Ha meg csak egy moderátor akkor nem kell community manager-nek nevezni. Ez az én meglátásom, no offense egyébként. Teljesen jogos a kérés a playerek felől.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mint eleinte emlitettük a community manager egy olyan ember kell hogy legyen akivel senkinek nincs problémája. Egy  független ember aki választ ad a kerdeseitekre és továbbítja felénk a javaslataitokat, észrevételeiket és a mi válaszainkat stb.

A CM semilyen moderátori feladatot nem lát  el. Hanem csatorna köztünk fejlesztők és köztetek játékosok között. 

Semmi módon nem társítandó egy specifikus jatekoshoz. A CM egy pártatlan személy, aki a közös nevező elérésére törekszik.

A kérés érződhet jogosnak, viszont a CM semleges létét/megítélését kockáztatja. Ezért született az a döntés hogy a CM csak az általa választott alias-szal azonosító. 

 • Pusheen Blush 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teljesen érthetőek a mivoltamról szóló kérdések. Azonban egyellőre amellett döntöttünk, hogy anonym maradok (ingame). Így biztosítható, hogy playerek és TT között úgy tudjam lebonyolítani a kommunikációt, hogy az senkire ne üthessen vissza. 

Viszont megnyugtathatlak titeket, 2011 óta rontom itt a levegőt és mai napig aktívan raidelek és próbálok részt venni a Tauri Life-ban playerként is. Mindezek ellenére ingame ha minden jól megy találkozhattok majd velem, értelemszerűen a CM-karakteremmel és accountommal ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Akkor lehet én vagyok hülye de a com-man support feladatok elvégzésére is jogosult mindenhol (bizonyos határokon, és erős szabályokat betartva). Én azt hittem tényleg ilyen ember. Egy kérdés, fórumon másik accountal aktív voltál-e?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nálunk a CM csak és kizárólag csatorna a 2 fél között, semmi moderátori feladata nincs. Publikál a Team nevében, és ahogy már párszor leírtuk, a kommunikációt segíti és testesíti meg a 2 fél között... A kérdéseiteket, javaslataitokat továbbítja felénk és rajta keresztül kapjátok meg a valaszainkat. Semmi egyéb feladata nincs. Egyelőre.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szerintem egy kicsit félreértitek a dolgot. Nem azért kérdezgetem én pl. a "mivoltát", mert meg akarom erőszakolni vagy flamelni akarnám, akárki is lenne az. Viszont egy community managerrel egyszerűbb úgy szótérteni, ha mondjuk tudod, hogy aktív hc raider vagy aktív high rated pvp player, akkor a nézőpontodat is sokkal jobban meg tudod vele értetni, illetve, ha ezen információk birtokában vagy, akkor nyilván a mondanivalódat is úgy tálalod neki, illetve olyan mélységegbe mész a beszélgetés során. Nem az én tisztem eldönteni, de szerintem egyrészt a nagy titkolózás soha nem volt ilyenekre (jó) megoldás (csak ha tényleg van, amit muszáj eltitkolni, amit cm esetében nem hiszek), másrészt meg könnyebb volna mindenkinek. Látom, hogy ign meg hasonlók terén hajthatatlanok vagytok, ezért külön commentekben kérdésenként kell kiharcolni az infot.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Így más a leányzó fekvése. Azért egy com-man rang van rajta azt gondoltam olyan mint mindenhol máshol. Amúgy kövezzetek meg, de szerintem rájöttem a kilètère.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Milan Mint leírtuk az anonimitásnak oka van. Viszont meta információkat adok ki bármikor ;) Aktív HC raider vagyok és voltam is mindig, PvP szinten a sima BG-k és egy minimális arénás 2k fele megállt a tudományom. Szeretnénk elkerülni a felesleges konfliktusokat, mert ha egy CM például guildbe van vagy BG-zik, akkor azok értelemszerűen mindig "előnybe részesülnek". Aki el szeretne érni, az elér. Hidd el bármilyen témáról lehet Deep Talk-ot folytatni velem, csak legyen értelme is.

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Az aktív raidelés v. pvp terén ugyancsak nem fontos jártasnak lennie szerintem, ha érthetően megfogalmazzátok neki a kérdést, akkor tudni fogja miről van szó, és át tudja nekünk adni megfelelő módon, amire mi majd válaszolunk.

A titkolózás célja tényleg csupán annyi, hogy egy valóban semleges és feddhetetlen embernek kell lennie, akihez nyugodtan fordulhattok a kéréseitekkel, mivel titeket képvisel főként.
Tényleg előlegezzétek meg neki a bizalmat és mindent meg fog tenni, hogy ne okozzon csalódást :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Én arra kíváncsi leszek, hogy lesz-e ebből változás azon terén, hogy playerek kérnek X-t és kapnak Y-t amit próbál hasonlítani X-re de nem tudja betölteni ugyan azt amit akartak a playerek vagy továbbra is ilyen marad.

 

Vagy nem is lesz semmilyen változtatás mert 1 embernek könnyebb nemet mondani mint 50-100-nak aki egész nap rágja a fejlesztők fülét.

 • The fuck is this 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mert ha én ráìrok Chris-re majd ezután, vagy higire vagy lightra jayd-re és nem baromságot nem válaszolnak ez után vagy mi? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tarko
Értelemszerűen nem erről van szó. Nem helyettük, hanem mellettük leszek. Co-existing: already heared about it?. A cél nyilván az lenne, hogy engem keressetek meg a kérdésekkel, de ha a szíved Higi-hez húz és nem hozzám, akkor hajrá. Viszont az én feladatom az, hogy azokat a dolgokat, amiket nekik írtok kiértékeljem és kommunikáljam a TT felé. Ergó, ha az üzeneteket inkább Chris-ék felé postázod, akkor ne lepődj meg, ha CM-ként nem fogok róla tudomást szerezni (nemes egyszerűséggel, mert logisztikailag kivitelezhetetlen).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jack:

7 minutes ago, Higi said:

Tényleg előlegezzétek meg neki a bizalmat

Megpróbálom higgadtan megfogalmazni, amire gondolok. A CM mint pozició már régóta megfogalmazódott a fejünkben, mivel egyikőnk sem dúsjált annyi szabad időben, hogy megfelelő módon tudjon tájékoztatni titeket az esetleges változásokról stb. Én nem voltam képes annyi energiát belefektetni, mert a fejlesztés rovására ment, sok esetben képes volt napokat elvenni az életemből az esetleges promók kezelése, és válaszolgatás a felmerülő kérdésekre. (csak hogy egy példát hozzak fel)

Másrészt mivel a CM a játékosok kérdéseit felvetéseit fogja kommunikálni felénk, és mi erre választ adunk, mert megkértem Beastet addig rugdossa a bokánkat, amíg nem adunk érdemleges választ. 

Ha esetleges változások történnek, nagyobb bejelentések, promóciók és egyéb dolgok merülnek fel, az szintén innentől rá fog hárulni, és fokozatosan kiépíti a saját ritmusát.

Ezért mint már idéztem is, kérlek titeket és most külön Téged is. Előlegezd meg neki a bizalmat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itt nem arról van szó, szerintem hogy, maginot vonalat felhúzzák és csak beast-el lehet beszélni, hanem ő foglalkozik folyamatosan ezzel. (Jacknek írtam a második rèszèhez)

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, Tarko said:

Mert ha én ráìrok Chris-re majd ezután, vagy higire vagy lightra jayd-re és nem baromságot nem válaszolnak ez után vagy mi? 

Válaszidőm mostantól meg fog ugrani a 3-4 óráról az 10-24 órára. :D 

 • Love 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ami még engem például aggaszt a dolog, hogy mi lesz akkor amikor.
Példa.:
A Group playerek akarnak X-t.
B Group playerek akarnak Y-t.
De a kettő nem összeférhető ilyenkor is fel lesz küldve felsőbb szintre, hogy BAJ VAN NEM ELÉGEDETTEK A JÁTÉKOSOK.

Vagy ami a félelmem, hogy nem fog történ-i semmi és áll majd minden?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Éppen, Darkpepp írta:
  Rejtett tartalom felfedése

Beast, vagy Fred vagy Kimbatt egyik ismerőse vagy barátja, pontosan nem tudom, csak azt, hogy a régi fórumon színes rangja volt. (Holdvadállat vagy valami ilyesmi, de semmilyen jogosultsága nem volt a ranghoz, ugyan olyan játékos státusza volt.)

 

Spoiler

Az a @Moonbeast

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
 • Create New...