Jump to content
Leo

Herald of the Titans

Recommended Posts

Hali!
Szeretném elejét venni a sok marhaságnak, amit erről az achiról hallottatok.
Ebben a contentben is megcsinálható, ha eleget teszel a kritériumoknak.

Ezt a leírást eredetileg a guildtagoknak csináltam, gondoltam átmásolom ide is. Pár dologgal kiegészítettem.

Ha már akad egy 'társaság' aki kedvet kap hozzá, már megérte átollózni. Hozzám hasonlóan sokaknak még mindig ez a kedvenc instája. Bármiben szívesen segítek, pár emberrel még talán be is tudunk szállni. Jómagam Blood DK-val biztosan.

Pacsi!

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

497herald.jpg

 

Ez egy Ulduar10-es achievement. Ha megszerzed, kapsz egy FoS achit és egy csini titulust.
A FoS achi lényege, hogy úgy győzd le Algalon-t, hogy eleget teszel egyes kritériumoknak.

Kritériumok:

 • Level 80-as karakter
 • Gear: max 226ilvl (ajánlanám a 4-es T8-as setbonusokat)
 • Weapons: max 232 ilvl (PvP itemeket hanyagoljuk lehetőleg)

Több helyre is érdemes lemenni a gearért egy ID-ben:

 • Ulduar10 - YS hard mode-miatt megérné -> Ha megvan minden tokened, akkor érdemes 10-esre jönni
 • Ulduar25 - T8 tokenek+ kiegek (Uldu10 és Ulduar25 egy ID-n van!!!!)
 • Toc10 N - weapons, shield, offhand, ranged, etc.
 • Ony10 - weapons
 • ICC 5fős HC-k: FoS, PoS és HoR

Amire érdemes még odafigyelni:

 • WotLK-s gemeket hasznáhatsz (Mastery-s gem nem volt még)
 • Catás flaskot, kaját és potit használhatsz
 • Pandás encsik elvileg jók (Eredetin használtuk őket, Taurin pedig már előre legyártottuk a catás encsiket)
 • A mastery stat nagyban megkönnyíti a dolgod
 • A Reforge többnyire minden castnál a mastery-re ment el
 • A legnagyobb szívás a dologban a gearelés. Ajánlatos guilden belül levinni a kiskarikat (természetesen rotálva az azonos típusú geart igénylő classokat). Emellett a Val'anyr fragmentekre is rotáltuk a maineket. (Ha már lúd, legyen kövér alapon .. :P)

Eredetin Boostoltuk ezt az achit WoD contentben Headley-ékkel, de minden contentnek megvan a maga kis fortélya.
Nincs már szükség kulcsra, illetve nincs már az 1 órás limit sem, ami megvolt még Uldu contentben.
A legfőbb kérdés az, hogy 3 avagy 2 healerrel is megoldható-e a fight. Kicsit összetett boss, de egyáltalán nem vészes, ha végigolvasod.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Esettanulmány: Eredetin (ahogy WotLK-ban is, ha elk*rtál valamit, kb. dobhattad) sokkal nehezebb volt, mint most itt Taurin MoP-ban. Pre-patchben rálestünk a pangás közepette, akkor bug miatt nem villant az achi. Elindulás elött érdemes IRC-n utánajárni, hogy működik-e, mert eléggé demoralizáló tud lenni, amikor heteket töltessz Ulduarban és a végén nem villan a várva várt achi. :D 2 healerrel sima volt annak ellenére is, hogy a 9fős raidből 4 lock volt és a monk tankunk nem ismerte a BM buildet. A Blood DK halhatatlan a mastery miatt. 1 Big Bang volt. A csillagozásra sem kell nagyon rágörnyedni. Eszetlenül BL alatt lecsaptuk, épp kijött a Big Bang. Picit túltoltuk a gearelődést, "Overgeareltek" voltunk. Ennek ellenére átollózom a taxot is. 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

< ALGALON THE OBSERVER >

algalon.jpg

 

Algalon egy a titánok által küldött megfigyelő, akinek a visszajelzése alapján döntik el a gazdái, hogy idejönnek és szétrobbantják az egész világot vagy esetleg megy minden a maga útján tovább.

Boss képességek:

 • Cosmic Smash – "egyfajta tűzrakéta" 41k-44k Fire dmg.(25 seces CD je van, és 4 seces casttimeja. Kb. mint Mimiron rakétája. Azzal a kis különbséggel, hogy ez távolságtól függően sebez mindenkit-->ha elég távol vagy akkor csirke 3k-t fixen. Ha közel vagy akkor 60k-tól indul lefelé, és bónusznak van egy knockback effektje is, ami kivág a kozmoszba...)
 • Black Hole Explosion – Instant sebzés, 16k-17k Shadow dmg.
 • Quantum Strike – Fizikai sebzés, 16k - 17k sebzés 5-yardos kőrben.(alapütés, 1.0 ás tőrei vannak)
 • Phase Punch – 15 másodpercenként veri a tankba, 45 secig van fenn. Amikor eléri a 5 stack-et akkor a tank átkerül másik létsíkra, aminek a hátrányairól később. E miatt két tank kell, akik 2-3 stack után áttauntolják egymásról. Easy!
 • Big Bang – 8 seces cast time, megszakíthatatlan. 108k-113k Fizikai sebzés. Amikor elkezdi castolni mindenki belefut a földön lévő Black Hole-okba , KIVÉVE AZ ÉPP AKTUÁLIS TANKOT. A tank erre kell hogy tartogassa a deffenzív képességeit (Shield Wall, Icebound Fortitude stb.), mivel a sebzés fizikai, lehet csökkenteni mindennel. Általában 75 másodpercenként castolja. Amikor elcastolta a "kinn lévő" (Black Hole-os) játékosok automatikusan visszakerülnek Algalonhoz.
 • Ascend to the Heavens – ez a wipe képessége. Ha nincs támadható targetje (mindenki a Black Hole ban van-tank meghalt a Big bangben vagy mindenki Black Holeban van+tank megkapja az 5 stack Phase punchot) akkor tolja. 655k-725k Arcane sebzés.
 • Berserk - 6 perc után.

Addok:

 • Collapsing Star: A "The stars come to my aid" yell után jönnek, négyesével. Nincs threat listájuk, és maguktól is megpacskerolnának, de azért be kell segíteni nekik. Amikor meghal sebez mindekit, és a halála helyén megjeleni a fenn taglalt Black Hole. Nem igazán kellemes, ha együtt hal egy ilyen + épp Cosmic Smash-t tol, ugyanis azt eléggé wipe szagú. Maga a Black Hole úgy néz ki mint egy void zone, csak nem sebez. Ahhoz hogy átkerülj a másik létsíkra elég beleállni/ belefutni. Régen érinteni is elég volt.
 • Living Constellation: 50 sec után spawnol 3 db. Van threat listjük, tankolni kell őket. 261k HP-val rendelkeznek. Arcane barraget tolnak, ami 4,5k-t sebez darabonként. Ha bele vannak húzba a Black Hole-okba akkor bezárják a Hole-t.
 • Dark Matter: Kis szellem genyók. Ők vannak a Black Hole-ok túloldalán. A játékosoknak futni kell előlük, amíg be nem fejeződik a Big Bang, és vissza nem kerülnek Algalonhoz.
 • Unleashed Dark Matter: 20%-on Algalon új dumát nyom: "Behold the tools of creation". Ekkor minden jelen lévő addot felsummol, és megidéz 4 ilyen szutykot. 30 sec múlva ismét megidéz 4 ilyet, majd 30 sec múlva ismét 4-et. Offtankolni kell őket, és ilyenkor kéne eltolni a Bloodlust-ot.

Taktika röviden:
A fight lényege a túlélés. Egy valag AOE sebzés keletkezik, amit folyamatosan ki kell healelni.
Mindeközben figyelni kell arra, hogy Black Hole-ok véletlenül ne legyenek bezárva a Living Constellation-ök által, de ne is verjék agyon a helalereket. Figyelni kell, hogy ne lépj véletlenül Black Hole-ba, mert a benn lévő Wrath-ek kifiléznek ha tovább vagy lent. Kijönni innen csak Big Banggel lehet!
Algalon 2%-on ismeri el a vereséget, tehát 98% ot kell róla leverni.
Úgy kell állni, hogy Algalon ne takarja el a kilátást, lásd a Cosmic Smash becsapódási zónáját. Melee-vel g*cire odafigyelsz. A bosst minden Smash megjelenésekor elhúzzuk egy kicsit. 

Optimális raid-setup:
3 healer, 2 tank, 5 DPS. Egy távolsági DPS (pref hunter, pap) csak a Collapsing Star-okat kezeli. A többi a Bosst.

Edited by Leo
Kéne nagyon az a 'line' gomb. :P
 • Like 3
 • Putin Approves 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elég alapos guide. :) A klánommal mi is prepatch-ben ütöttük, nekünk akkor beadta. Egyébként két hetet töltöttünk a felkészüléssel, heti egy insa kör kipucolásával (naxx, toc, uldu), a harmadik héten pedig nehézségek nélkül leütöttük, és még így is overgeareltnek éreztük magunkat. xD Mi használtunk craftolt item-eket, és trinketeket is toc5 normból.

Ez a macro leellenőrzi a geared; értelemszerűen, ha nullát ír, rendben vagy, máskülönben kiírja az item(ek) nevét, ami(k) nem fér bele a ilevel keretbe:
/run c=0 for i=1,19 do d=GetInventoryItemID('player',i); if d then _,n,_,l = GetItemInfo(d);if l>226 then if i<16 or i>17 or l>232 then c=c+1 print(l,n) end end end end print(c,"issues found")

2-3 emberrel szintúgy segítünk szívesen szükség esetén!:)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now

×
×
 • Create New...