Jump to content

Betsyke

Player
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Betsyke

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Betsyke

  AddOn átírása

  Hasznos válasz volt, ezeknek utánajárok. El is felejtettem, hogy wotlk-ban még volt downranking, bár szerintem a fontosabb cd-ket max rankon használja minden kaszt. Ennyi munka árán kétlem, hogy elkezdeném.
 2. Egyébként nem lenne rossz tegyük fel valami "crystalsong kredit". Ha az eddig összegyűjtöttet nem lehetne felhasználni, persze aki felhalmozta nem örülne. Gold kredit tranzakció visszaszorul, megnő a kredit értéke, több játékos váltana valutát kreditre, stb.
 3. Betsyke

  AddOn átírása

  Igen pandás verziót linkeltem, 4.x.x-et azért írtam csak bele, mert attól korábbit nem találtam. Mást néztem, Icicle a neve, de azt többen kifogásolták. Mindenképp kipróbálom ezt a nameplate cooldownt, név alapján nem is értem miért nem találtam meg, elég egyértelmű Igazad van, így nem érdemes bajlódni vele, köszönöm a választ.
 4. Betsyke

  AddOn átírása

  Üdv! Használok egy nagyon klassz addont, VialCooldowns névre hallgat. Figyeli a játékosok által elhasznált fontosabb spelleket. Miután aktivált valamit, a nameplate felett megjelenik a képesség ikonja benne egy számlálóval ami jelzi, hogy mikor vetheti be ismét a képességet. Sajnos csak 4.x.x és frissebb verziókra fejlesztették, de hátha implementálható az új wotlk szerver végett 3.3.5-re. Találtam hasonlóan működő addont, tudom, hogy egyszerűbb lenne azt letölteni és használni de azt írták felhasználók, hogy néha nem úgy viselkedik ahogy neki kellene. Mezei gépészmérnök vagyok, ha segíti valami a munkát arra tudok egyszerű programot írni, de általában a netről nézek fél megoldásokat és azokat alakítgatom. Arra célzok, hogy nem fogok nekiülni és átírni az egész addont, főleg, hogy azt sem tudom mi fán terem a Lua programnyelv, de talán 1-2 apróságot módosíthatnék, pl.: spell ID-ket átírni, egyes képességek mint a readiness vagy vanish a megfelelő spelleket reseteljék. A kérdésem, hogy lehetséges-e az ötlet megvalósítása, vagy eleve veszett fejsze nyele mert teljesen más a két verzió. Tegyük fel más volt régen a combat log amiről adatokat kér az addon, mások voltak a frame-ek emiatt nem fog megjelenni az cd a nameplate felett. Belinkelem a kódot, hátha valaki gyakorlott szemű és ránézésről megmondja, lehet-e valamit kezdeni, vagy hagyjam a fenébe. Spellek:
 5. Nem mondom, hogy nem lennék benne, de szerintem ez ugyanolyan win trade-nek minősül mintha arénában próbálnátok feljebb mászni a ranglétrán, ami szabályellenes. Engem 8-9 éve megköveztek a forumon hasonló ötletért amikor AB 1600-1590 achievmentet próbáltam szervezni és igazuk is volt. Egy idő után úgyis megszerzi az ember, nem kell mindent a feneke alá tenni. Ha nem 1 hét után akkor 1 hónap múlva, ha nem 1 hónap múlva akkor 300 meccs után, de meglesz. Más játékossal szemben pedig nem fair ez a módszer. Vannak akik sok időt és energiát öltek bele. Pont ez a lényege az acsi rendszernek, minél nagyobb a kihívás annál nagyobb a jutalom, annál kevesebb játékos büszkélkedhet a hátassal jelen esetben.
 6. Blizz forumokat, blue postokat bogarásztam, ami alapján vannak non account wide mountok: ezek a class specific mountok (pl.:DK, warlock, paladin lovak) valamint a pvp mountok (aréna, RBG jutalmak). Minden más hátas account wide, ide tartoznak a játékban már nem elérhetőek (pl. swift zulian tiger). Lehet, hogy black market AH-ból megvásárolható, de ahogy az adott kiegészítőben megszerezhető volt, úgy már biztosan nem lehet. Illetve a TCG mountok is accounthoz kötöttek (pl. spectral tiger) ezek taurin VIP felületről megvásárolhatóak, így nem biztos, hogy itt is a Blizz feltételek érvényesek. Úgy vettem ki, ha megszerzel egy account wide mountot és utána kitörlöd vagy áthelyezed a karaktert azok megmaradnak, mivel az account tárolja a mountot nem pedig a karakter. Ellenben a non account wide állatok elvesznek. Ha hülyeséget írok kérem hozzáértő korrigáljon. DE! Az a baj, hogy konkrétumot nem tudok mondani, elolvastam a forum rengeteg témáját pl.:acsi eltűnések, az XY mount nincs meg, Chris élete account wide bejegyzések, karakter áthelyezés során mik mennek át a fogadó fél accountjára, stb. Mégis akadt egy gikszer, hasonló cipőben járok mint te. Nekem sajnos MoP bejövetel után nem maradt sok idő játszani, odaadtam az accountom egy fiatalabb ismerősnek, nem tudom, hogy törölte-e vagy eladta a karaktert. Ez tulajdonképp lényegtelen. Akkor már működött az account wide mount és achievement rendszer. Később visszatértem kipróbálni az újdonságokat és kreáltam egy új karaktert az üres accountra. Belépve a kb. 160 mountból amit gyűjtöttem maradt 8-10 random állatka, (Silver Covenant Hippogyph, Sandstone Drake, Feiry Warhorse, Spectral Steed, és a MoP teknőcök) pár éve történt de még nagyjából emlékszem, minden más eltűnt. Removed, VIP állatokat nem tudom visszaszerezni, achievementeket nem tudom újra megszerezni, mert account wide miatt completednek írja. Reputation reward, dungeon / raid drop szökevények a másik realmon (Wod) könnyen összegyűjthetőek, de pl Argent Tournament mountokért több hónapot kéne farmolni ismét. A webhelyen a BoA visszaállítással egy pár acsis reward mountot sikerült visszaállítani de rengeteget nem. (pl. ICC 10 hc igen de 25 már nem). IRC-n illetékes azt írta, hogy sok a teendő és fejlesztés, mással kell haladni. Ez mind már rég történt, nem panaszkodok vagy hibáztatok senkit sem magamon kívül, mert nem megfelelően kezeltem az accountom. Okolva a hibámból ha fontosak neked a mountok inkább ne add el vagy töröld a karaktered. Persze azóta lehet, hogy sok mindent kijavítottak. Üdv, B
 7. Azért annyira nem nagy érvágás, neten ezer számra találni. Telepítésnek ugyanaz a módja mint anno a loremaster addon-odnak, letöltöd, wow - Interface - Addons mappába kicsomagolod, elindítod a játékot. Karakter választás során bal alsó sarokban AddOns menüt megnyitot kipipálod a load out of date addons opciót, valamint a letöltött quest completist-et. Belépsz a játékba, beírod chatre a /qc parancsot, felugró ablak jobb felső sarkában: Categories - Settings - Perform server query. Frissíti a küldik listáját és keresheted a hiányzóakat.
 8. Szia Jack. Egy addont javasolnék, hátha orvosolja a problémát. A neve Quest Completist. Letisztult, egyszerű kezelni. Miután beléptél a játékba /qc paranccsal vagy interface add-on listából elindítod. Egy szép panel listázza zónánként az összes küldetést. Jobb alsó sarokban a beállítások menüt megnyitva szinkronizálni kell a szerverrel a start server query opcióval. Ha sikerül látni fogod külön színekkel jelölve az egyes zónákban elkezdett, befejezett és még fel nem vett küldetéseket. Ezek alapján kiderül, hogy félbehagytál-e valamit, ha nem, végig kell bográszni egyesével az el nem kezdett küldetéseket, megnézni egy adatbázisban a lehetséges előfeltételeket. Ha így se sikerül megtalálni a hiányzó láncszemet, valószínűleg tényleg bugos valami. Sok sikert!
 9. Üdv, Engineering szakmával kapcsolatban volna kérdésem. Egy "Synapse Springs" nevű receptre fáj a fogam, de nem sikerült felfedezni 600-as szintig. Neten utánajártam de csak cataclysm expansion releváns válaszokat találtam, hogy obsidium bolt vagy 525-ön sárga, narancssárga recikkel érdemes próbálkozni. Párat boltot már legyártottam eredménytelenül, próbálkozzak még a leírtak alapján, vagy van valami más fortélya? Nézzem meg pandás 5 szintet adó craftinggal is?
 10. Szerintem egyértelműen pozitív hatása van a változásnak pvp terén. Ősidők óta bg-zgetek illetve arénázok, 3v3 csapat keresésre sose volt affinitásom, sajnos az összeszokott társak elhullása miatt 2s-re se tettem be a lábam panda precontent óta, pedig ott akadtak bőven társkereső hirdetések. Most viszont ismét bátran fogok csatlakozni a solo queue rendszerrel, ha belejövök taurin is biztosan újból megpróbálok felkapaszkodni a ranglétrán. A fentebb kommentelő bizonyára "tapasztalt" pvp-s kollégák túlságosan lesarkították a gearek közti különbséget. Sőt inkább wodos játékosokra volt jellemző, hogy miután elérték a 90-es szintet, egyből csatlakoztak a bg-re. Még a fáradságot sem vették, hogy az alap fejlődős zöld cuccokat megvegyék az árusoktól, ami goldért beszerezhető, ehelyett 70, 80-as szintű küldetés rewardokkal vagy rosszabb esetben üres slotokkal próbáltak érvényesülni. Mondanom sem kell szájkarate lett a vége. Ez most szerencsére megszűnt. Egyébként simán lehet érvényesülni Malavolent felszerelésben is Tyrannical mellett, ésszel kell cc-zgetni, ráfókuszálni valakire, targetet váltani stb. A legtöbb esetben viszont összecsap középen a két csapat majd miután elesnek a tagok, jönnek a szitkozódások, hogy kevés a healer, tesco a gear, valaki a dombtetőn afk. Nyilván ezek is hozzájárulnak a végeredményhez, és ha a két fél azonos erejű, számítanak a cuccok, ám minimum 20 ember között is elég nagy a diverzitás, ha a te csapatodban van ügyetlenebb játékos, az ellenfélnél is lesz. Wod és a gazdaság pedig két külön fogalom, gold cap könnyedén megszerezhető volt pár nap alatt még nekem is aki nem ért nagyon hozzá. De mit lehet ennyi pénzzel kezdeni?... Hát persze, Black Market AH. A bökkenő ott kezdődik, hogy rengetegen szaladgálnak majdnem 1 millával karakterenként. Emiatt ha épp lejár egy BM AH licit, tizen-egynéhány ember vergődik egymás hátán, akár órákat várakozva, mount vagy egyéb item reményében, majd aki leggyorsabb licitál, örül. Valljuk be ennek így sok értelme nincs. Casual játékosnak tökéletes a profession rendszer, aki AH-zni akar az leleményesen úgyis kitalál valamit pénzszerzésre.
×
×
 • Create New...