Jump to content

Fahasogató

Player
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Fahasogató last won the day on March 29

Fahasogató had the most liked content!

Reputation

5 Neutral

About Fahasogató

 • Rank
  Rookie
  Rookie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ezekre a gondolatokra hadd reagáljak, nem mindennel értek egyet szvsz. Nem a Blizzardot fogja tönkrevágni a várható Classic WOTLK, hanem a privát szervereket elsősorban, (valószínűleg már a Classic TBC is belefog köpni a levesükbe rendesen) Vanilla már a mai fejjel nagyon elavult szisztéma, de pl. a Wotlk még mindig fogyasztható kieg, nem véletlenül a legtöbb privát szerver a WOTLK-t preferálja mai napig. Az is kérdéses hogy a COVID járvány végetértével, amikor az oltások révén a Föld civilizált részein kialakul a nyájimmunitás és mindenki mehet oda ahova akar, azt mennyire fogja megérezni a WoW bármelyik világa, mert az 1 éve tartó bezártság kicsit segíti az online világot. Szerintem nagyon, én biztos nem kezdtem volna újra a játékot ha nincs társadalmi bezárkózottság tavaly márciusban. A bevételi részekben nem az előfizetéseket a legnagyobb tételek, hanem a micro transaction, transfer piac, a WoW is, ha nem is nyíltan, de ráállt egy bálna típusú modellre, mint a hasonló kaliberű multiplayer játékok. Tegyük hozzá rekord bevételeik vannak, ergo a biznisz része jól pörög. A játékosok száma meg kérdéses, de egyébként nincs akkora panasz a SL-re mint pl. a BFA-ra, de én aki már lenyelt pár kiegészítőt már komolytalannak tartom a "Nothing escapes the Maw" kontentet, de ez egyéni véleményem. S hogy miért nincs konkurens MOP szerver? Mert a MOP egy sz*r kiegészítő ennyi, uncsi kungfu panda kaland a távol-keleten, ez így zanzásítva. Rengeteg újítást, elsőre szimpatikusnak tűnő dolgot raktak bele, de ha megnézed ebből mi sült ki, egy unalmas grindelés a bambuszt zabáló pandák meg társaik kedvéért, miközben az epic hangulatot Illidan, Lich King, Deathwing után az adja hogy ne legyél ne idegbeteg, mert akkor jön a gonosz Sha. Ja és csinálj meg egy rakat napiküldit a ízeltlábúak, majmok, gerinces halak kedvéért, aztán farmvillez egy picit hogy meglegyen a napi material a flaskodra. Tudom, ez sarkítás, és szubjektív vélemény, és a végén azért Garrosht megleckéztetjük, de szvsz. a MOP és a WOD kéz a kézben pályázhatva a legkevesebb WoW-ot tartalmazó kiegészítők listájának élére. S hol van az a régi idő? 2006-ban indult a Tauri, azóta 2 generáció nőtt fel, ez ilyen egyszerű. Az is szép hogy 15 év után is él a szerver, mégha a tényleges aktivitás kis része maradt csak meg a BC és LK korszakhoz képest. Csinálni viszont egy új LK szervert szerintem is hiba volt, de hát kisírta magának egy rakás ember, akiknek garantálom 90%-a nem játszik ott rendszeresen már.
 2. Fahasogató

  Daliah

  Végre, egy olyan problémára mutatsz rá ami a többség számára is az volt, ami a WOTLK kontent elnyújtása. Ez olyan amivel 10-ből 9 ember egyet is ért. De más mindent muszáj tételesen cáfolnom, sajnálom. - ICC content végén szerdánként megvolt Taurin is a 4 ezres populáció, az viszont igaz hogy más napokon csak fele annyi ember volt. - Ez hülyeség hogy csak szervezőnek érte meg a GDKP. Több GDKP után olyan mennyiségű goldot szedtem össze amivel több karit kigeareltem CTF-re, vagy majdnem CTF-re. Ez MR-el elképzelhetetlen lett volna, vagy mert a progress vagy a rolljaim lettek volna kukák. Lehet pár szervezőt kőgazdaggá tett a szervezés, de mondjuk amikor 50k feletti potok jöttek össze, rossz szavam se lehetett. Win/win szituáció, ha lootot nem viszel, viszel potot, amiből a következő ID héten vihetsz lootot. Továbbmegyek, ez tartotta fenn a két frakció PVE életét szerda kivételével, mert az MR-es raidek kukába valóak voltak. Amiről beszélsz, mint logikai lánc... hát máshol nem volt/nincs így? Utólag már bevallhatom hogy én is részese voltam, konkrétan forintért boostoltam valakinek a kariját. (hk farm) Nem hiszem ezzel a szervert a sírba tettem, rajtam kívül csak a boostolt tudja csak hogy milyen karakterről van szó. Merem állítani retailen is vannak ilyen ügyletek, okosba megcsinálják. S nem gondolom bármennyire is a többség én lennék, a Taurin töltött 11 év alatt az általam preferált PvP orientáltsággal jóval inkább a kisebbség voltam. Néhány ezernyi casual szinten lejátszott arénamérkőzés után merem állítani hogy az MMR reset reálisan csak 50-100 játékos levesébe köp bele releváns, komolyan vehető szinten. (nem mintha én valaha támogattam volna az mmr resetet) 300 ezer HK után, miután évekig belekóstoltam a World PvP világába, ez is egy olyan dolog amivel a nagy többség nem törődik, igencsak alacsony azok száma akik ennek "nyertesei" illetve "vesztesei". Cataclysm óta pedig értékelhető World PvP néhány villongást eltekintve, nincsen. De itt nem rólam van szó, én általában jól megvoltam a saját (belterjes) közegemben, de a mi problémáink nem voltak egyenesen arányosak a nagy többségével. Mint ahogy úgy érzem, a tiéd sem. Sokkal komolyabb problémákat kéne megoldania a TT-nek mint azt hogy most PvE vagy PvP legyen e a szerver
 3. Fahasogató

  Daliah

  Nem tudom hogy milyen univerzumban mozogsz Phalanx, de anno az ICC GDKP-k sokkal színvonalasabbak voltak mint a rollos raidek, ráadásul szerdánként bőven megvolt a 4 ezres létszám simán. Azt is tegyük hozzá nincs mindenkinek olyan életrendje, annyi ideje hogy hetente fixen tudjon guildes raidekre járni. Nekik tökéletes alternatíva volt a GDKP típusú raidek. Amiket problémákat felsorolsz, abszolút marginális dolgok, az hogy JóskaPistát megölik STV-ben fejlődés közben, vagy csak ötödik alkalommal tudta elvinni 100k-ért a DBW-t, vagy az aréna ahol a populáció többsége sosem volt aktív, ezek apró problémák, a sok nagyobb mellett. Az hogy neked mi a prioritás, az persze szubjektív, de a saját problémáid ne azonosítsd a többség bajaival.
 4. Fahasogató

  Daliah

  Semmi értelme hogy a jelenlegi állapotban létezzen két nagyjából hasonló kaliberű szerver, Evermoon és Tauri közvetve egymást oltják csak ki. Lehet jönni hogy hű de crossrealm van meg minden, de ezek nem 100%-os megoldások, szerintem ezt mindenki jól tudja. Crystalsong bevezetése meg totál zsákutca volt, óriási konkurencia mellett még inkább továbbszeletelték a játékosbázist. (nem új emberek jöttek, hanem régi játékosok vagy vissza, vagy Tauriról/Evermoonról mentek át oda) Nem tudom páran mit vártak a Vanilla után... ugyanaz lesz, csak kicsit hosszabban elnyújtva, néhány ezer játékos megkapta a retró feelinget, kiélte magát, aztán kalap-kabát. De cserébe még inkább elvett játékosokat a Live realmről, annál kevésbé a konkurens szerverekről, ebben biztos vagyok. Rákéne feküdni a Legionre inkább, de úgy nagyon. Sajnos a Pandaria is olyan kieg hogy ideig elvagy vele, aztán dögunalom, WOTLK szerverek terén pedig kivan osztva az erősorrend, ezért más alternatívát nem látok jelenleg. Az hogy jön a Classic TBC aztán utána (99%-ban) a Classic WOTLK szintén azt sugallja hogy a régi kiegészítőkbe teljesen felesleges áldozni, hanem előrefelé kell menni. Lehet ócsárolni miatta de szerintem hiba volt egy új WOTLK szervert létrehozni, helyette inkább a 3 Pandaria realmen kellett volna a játékosokat megtartani, bármi áron.
 5. Fahasogató

  Daliah

  Retailen és más szerveren is ugyanúgy megy a cicaharc a nemzetek között, marginális probléma. Az hogy PvE vagy PvP a szerver, szerintem 50 emberen kívül szintén marginális kérdés, a többséget nem foglalkoztatja.
 6. Fahasogató

  Daliah

  Azért tegyük hozzá a témához hogy egy alacsony populációjú szerverről beszélünk, ezért abszolút előfordulhat az hogy több percnyi várakozás után megkaphatod gladiator ratingen a 0 ratinges újoncot is, erről nem a TT tehet. Az hogy van egy team aki a nap egészében ráér, szintén nem írható a számlájukra. Ha jól látom a maximum játékosszám e héten 619 volt. Régi tapasztalatból úgy saccperkábé 1 PvP orientáltságú játékosra jut 5-10 PvE játékos. Ha nincs aktív többezernyi játékos (nem egy idő intervallumban, hanem az aktív játékosszámra gondolok) akkor az egész aréna rendszer, beleértve a 2s is brokenné válik, sőt WOTLK csúcsidejében, amikor 5500 játékos is néha fent volt egyidőben, akkor sem ment megfelelően a 3s. Szintén zenész, de a PvP játékosok nagyrésze totál casual szinten játszott mindig is. Szóval 90%-ban azért halott Crystalsongon a PvP mert nincsen egy értelmezhető méretű közösség. (bár én nem tudhatom, egy ideje nem játszom Taurin én sem)
 7. Abszolút támogatom. A csökkenő játékosállomány Taurin (már nincs csúcsidőben 1000 fő se egy frakcióban) azzal jár hogy egy random raidet, de úgy bármit leszervezni több idővel jár mint mondjuk X éve. Az is tény hogy World Chaten körülbelül a játékosok ötöde van fent legjobb esetben is. Mindig is engedve volt a kultúrált körülményű PvE és PvP dolgok hirdetése, de régen nem volt igazán jellemző, mivel Trade chatről nem volt nehéz összekaparni 10 vagy 25 főt. Mostanában akikkel beszélni szoktam, már úgy panaszkodnak hogy 10 főt nem tudnak összeszedni egy ToT random raidre, ezért kényszerszükség hogy World Chaten hirdessenek. Értelemszerűen könnyebb lenne nekik is, ha egy olyan csatornán tehetnék ezt meg ahol mondjuk 800-900 fő fent van csúcsidőben, mint World Chaten ahol ennek az ötöde. Márpedig ha csökkenni fog a szerver létszáma, (jelenleg Taurin ez a tendencia) úgy annál nehezebb lesz összeinvelni X embert Y raidre. Jó hatással lenne szerintem hosszútávon, hiszen gyorsabban lehetne több embert megszólítani, például azt aki se World Chaten nincs fent, de főváros közelben sincsen, mert acsizik/bg-zik/miegymás. Meg igazából ki ne örülne ha nem fél órába kerülne egy random XY invelés, hanem tizenöt percbe.
×
×
 • Create New...