Ugrás a tartalomra

generion

Játékos
 • Tartalomszám

  55
 • Csatlakozott

 • Utoljára online

 • Nyertes napok

  2

generion ekkor volt utoljára a nap nyertese: Január 21

generion által megosztott tartalmakat kedvelték a legtöbben!

Népszerűségi pontszám

8 Semleges

Névjegy

 • Rang
  Tag

Legutóbbi profil látogatók

250 profil megtekintés
 1. generion

  Általános PC HelpDesk

  Dehogy tiltják be, szerinted hova költözött a magyar államkincstár a Quaestor csődje után? Amúgy meg a piac pont ettől lesz illegális.
 2. generion

  what is the current meta?(range dps)

  It is viable. Mass dispel and high aoe heals are pretty good.
 3. generion

  Általános PC HelpDesk

  Látjátok, ezért kellett a rezsicsökkentés, menjetek bányászni ti is.
 4. generion

  MoP Guild Progress Topic

  Akik a "nevüket" adták hozzá, azok se tudtak asszertíven hozzászólni semmihez. Bugtrackeren is az összes lvl1 karaktert használ, hogy biztos ne legyen semmi értelme. Itt se oldana meg semmit.
 5. generion

  Kölcsönös killfarm - büntetendő-e?

  rip, nem hiszem, hogy van arra kapacitásuk, hogy egy lowpop vanilla szerverrel foglalkozzanak.
 6. generion

  Általános PC HelpDesk

  Corsair VS széria elég nagy fail volt, pedig csak irodákba szánták. Neos ház is budget, az anyaghasználata és különösen a ventilátora elég silány, tehát aki hálószobába szánja annak ciki. Plusz 2018-ban DVD meghajtó. Az előre összerakott PC-knél mindig is rossz volt a körítés, az átlagos vásárló úgyis csak a videokártya vramját és a proci magok számát szokta nézni. Ha jól tudom r9 280x kártyád van (~GTX1050), ahhoz képest elég nagy ugrás a GTX1080. Azzal viszont vigyáznék, mert jelenleg a technológia a grafikára van kihegyezve és a fejlődés ezen a téren a legdinamikusabb, így előfordulhat, hogy jövőre feleennyit se fog érni. A bitcoinlufi is kidurranhat és akkor eshetnek a gpu árak. WOW és PUBG se igényel ekkora kártyát, így oda nem fontos, a többire viszont jól jöhet, 4k TV-hez kell is.
 7. generion

  Általános PC HelpDesk

  Ez játékfüggő. Amint észrevetted gondolom, a legtöbb játékban szinte csak grafikai beállításokat lehet bütykölni, ami kvázi azt jelenti, hogy minden játéknak beállításoktól függetlenül fix processzorkövetelménye van. Néhány szituáció alapból megfoghat bármilyen processzort (pl BF1 minden négyzetméterre jut 200 player, de lehet gondolni a wowra, amikor a főtéren vannak pár ezren). Ennek a működése teljesen független a videokártyától, és a követelményeknél is rendszerint a min-ajánlott cpu között nincs akkora külnönbség, mint a gpunál. Ami azt jelenti, hogy ha eddig elég volt, ezután is elég lesz, ha eddig nem volt elég, ezután se lesz elég. Jobb processzort csak azért szoktunk ajánlani jobb videokártyához, mert előfordulhat, hogy pár ezressel drágább processzor nagyságrendekkel jobb improvement, mint az, hogy berakj egy 4. videokártyát is a gépbe a másik három mellé. Jelenleg elég jó processzorod van a legtöbb játékhoz, így ha nem vetted észre az esetleges nagy fps spikeokat, akkor nincs szükség cserére. Ha elég nagy felbontású monitorod van (1440p / 4k), akkor amúgy is eléggé el lesz foglalva a kártyád azzal, hogy ne tűnjön fel az, hogy 2 fpst veszítesz a gyenge proci miatt. Bizonyos, elsősorban singleplayer fps vagy rpg játékok (pl Tomb Raider, Doom stb) pentium procival futtathatóak és akármilyen videokártyát rakhatsz mellé, mert egyszerűen nincs szükség erős cpura. Ezzel szemben a stratégiai játékoknál ( civ, warhammer) szinte mindig a processzor dönti el, hogy mennyi fpst tudsz kicsikarni. 4790k alapból nagyobb órajelen pörög, így alapórajelen is jobb, mint a sima. De 110-et nem ér, főleg nem használtan, mert abból már be lehet ruházni egy 4 generációval újabb platformra, ahol a legtöbb játékban a 4 magos i3 procik is megelőzik a haswell i7-eket... 30 ezer Ft-ért. Tápegységet nem kell cserélni, mert R9 bármelyik tagja többet zabál, mint amennyit a GTX1080. RAM-nál ugyanaz, mint a procinál, ha nem vetted észre, hogy kevés, akkor nem kevés.
 8. generion

  Icy Veins Class Masterpost

  The main problem is that you can't find any calculations about this specific situation where the content and the patch differ. Older guides have the same flaw. I'm sorry, I didn't read the other post's disclaimer, but now it's clear. However ppl tend to take it seriously so it's important to note.
 9. generion

  BG-s erőviszonyok kiegyensúlyozásáért

  Rossz alappontból indulsz ki. Ahhoz, hogy a te verziódat megvalósítsák, ahhoz már be kell vezetni egy rating systemet, ami alapján összedobná a csapatot, tehát ugyanaz, amit én felvázoltam, csak bonyolultabban, és így semmi értelme nincs. Minél bonyolultabb valami, annál nehezebb megvalósítani és annál több a hibaforrás. A legegyszerűbb verzió a standard, amiből az következik, hogy alliban 20 perces várakozási idő van, hordában meg idióták -> mindenkinek rossz de nem kell hozzányúlni. A mostani a mercenary mode, ami ugyanaz, mint az előző, csak időszakosan váltakozik, hogy éppen hol nagyobb a várakozási idő és hol van több idióta -> hozzá kellett nyúlni de legalább dönthetsz, hogy idiótákkal akarsz-e szopni vagy a que timeval. Cserébe egyszerűbb haverokat küldeni a másik oldalra, hogy afkoljanak az enemynél. Más szerverekről ismert random megoldás, amikor válogatás nélkül véletlenszerűen sorsolja ki az embereket, az partyval kijátszható -> az nyer, aki partyban joinol. Ha belegondolsz, akkor ez nem is változtat semmit, mert a standard megoldásban is leginkább az nyert, aki partyban joinolt, hiszen azoknak mindig előnyük van. A rating system (ami részben a te verziód is) egy rated/randombg hibrid, ami marha nagy szopás a fejlesztőknek, a que time is nőni fog (bizony) hogy ideális csapatot tudjon a rendszer összesorsolni, cserébe az előző verziók hibáit kiküszöböli. És mivel ilyen rendszer sehol máshol nincs, ezért az se biztos, hogy egyáltalán hozza-e az elvárásainkat, így nem is fogják bevezetni soha. Alacsony népességnél még elméletben sem célszerű bevezetni. Ha olyan verziót találsz ki, ahol bármilyen mértékben is figyelnie kéne a játékosoknak bármilyen paraméterét (ilvl, rating stb), akkor hiába töröd a fejed azon, hogy 1 erősebb játékos ellen dobjon 2 gyengébbet, mert az már az alapjaiban is túl bonyolult.
 10. generion

  BG-s erőviszonyok kiegyensúlyozásáért

  Erre csak annak a megoldásnak lenne pozitív hozadéka, ahol összekapcsolják a rated bgt a randommal. Tehát ha el lehetne érni, hogy ratinget kapjanak az emberek a szereplésükért és úgy dobálják őket össze, az segítene egyedül, ez party ellen is működik. Nyilván akik egyénileg kitradeltek egy magas ratinget, azoknak már egyébként is nagy a lobbipotenciáljuk, plusz technikailag se lenne könnyű kivitelezni. Könnyebb bevezetni más, alternatív félmegoldásokat. Minimálisan segítene az ilvl korlát is, de az is maximum a pucér randomtardok ellen véd. Ugyanígy ha működne a rolecheck, az is enyhítené a problémát, de nem oldaná meg.
 11. generion

  Icy Veins Class Masterpost

  mop-veins.tk is basically the same. However the server is at 5.4 while you can't collect 5.4 items at all thus it doesn't help much simply because you might want to calculate pp% for much lower values. Making the concept of copying old theorycrafting stuff obsolete here.
 12. generion

  Az Off offolója!

  Valószínűleg egyébként se lesz, mert minden eszközük rendelkezésre áll, hogy bármilyen kisebbségben megszerezzék az abszolút többséget.
 13. generion

  új moderátort a népnek

  Nos átlapozva a mostani és az előző fórumot, @Phalanx ra vagy bármelyik önjelölt újságíróra és ártalmatlan degeneráltra is szebb szavakat lehetett hallani Crawentől, minthogy "szarvagy", mégis isteníted, hogy ő egy olyan mod, aki nem lekezelő senkivel és mindenki elé a seggén csúszik. Valószínűleg csak arról van szó, hogy beütött a tribalizmus és kognitív torzításban szenvedsz többek közt te is, mert éppen azzal a klikkel szemben nyalifali van, Aithne meg mindenkivel egyformán bunkó. Ez a konkrét eset is csak azt mutatja, hogy a topicnyitó megsértődött, mert lezárták az egyik cryreportját, most pedig csak azt leste, hogy mikor tudja kiverni hörögve, visítva a balhét, ha talál valami szaftosat. Most is besült. És erre a jelenségre ezer példa van, hogy irracionális kijelentéseket tesznek játékosok azért, mert elvették az uzsit napköziben. Csak elég elolvasod egy-egy lezárt report szövegét néhány embertől, Orsforz khm Ava khm mindegy. De nem szólalsz fel az ellen, hogy modokat értelmifogyatékosoznak a játékosok, mert ezt a modok nem moderálhatják, hát nem erre lettek kitalálva, megőrültél? A lényeg, hogy a modok legyenek moderálva. TL;DR A szabályzat alapján még így is túl elnézőek, így elég nehéz bármelyik modot meggyanúsítani azzal, hogy minden szarért bannolnak, mert kisebbet hazudok ha azt mondom, hogy semmiért sem.
 14. generion

  Topic of the Year és Phalanx-díj, 2k17

  Vigyázzatok, mert ez a román újságíró eléri, hogy 23 millióan szavazzanak a Fideszre.
 15. generion

  Általános PC HelpDesk

  Kicsit késve de megérkezett a pontos válasz a kérdésedre, 3000$ videokártyánál már kezdhetsz izgulni, hogy 30$ alaplappal bukni fogsz 2% performancet (2.0 x16 = 3.0 x8)
×