Jump to content

Chris

Admin
 • Posts

  685
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  73

Everything posted by Chris

 1. Köszönöm @Phalanxhogy aggódsz és próbálod segíteni a munkákat, hogy hátha elfelejtettünk moderátorokat törölni, de nem felejtettük el.
 2. Te "néha" olyan badarságokat tudsz írni.....
 3. Sosem lehet tudni De mentségünkre szóljon, hogy tudtommal mi vagyunk az egyetlen szerver, ami átment ennyi kiegen. Nem hiába nem csinálják ezt mások....
 4. A playerspelleket általában ~2év megcsinálni. (BfA-ban értelmes core sincs, az is minimum 1 év) Legionben kb megvannak. Ergo már "csak" content van vissza. 9.x MINIMUM 3 év lenne, hogy valamennyire használható legyen. Arról nem is beszélve, hogy ha wotlk contentet akarsz 9.x-el olyan szinten unbalanced lenne az egész, hogy éveink mennének el a balanceal. Hatalmas időbefektetés lenne, aminek nem biztos a megtérülése sem. Akkor takarodj eredetire, és ne offolj tele minden témát. Külön biztos nem fogjuk berakni. Még mindig sok új featuret implementálunk nap mint nap, így még joslatokat nem tudok mondani, hogy kb mikorra lesz kész, de szerintem pár hónapon belül már valami közelítést tudok. Ha ő szeret vele játszani, akkor annak számára van értéke. Van kereskedelem és progress is Evermoonon. Azért mert te unod, van aki új és szereti. Az a baj, hogy olyan programozót nem tudunk megfizetni, amilyen elvárás lenne. Bedolgozásra van lehetőség. Kiszámlázza (igényel egy adószámot), és kifizetjük. Már többször volt erre példa. Az olyan játékosok, akik szeretik a WoW-ot és szeretnének vele foglalkozni, azok felkeresnek minket, hogy tanulnának. De az utóbbi 3-4 évben ez nagyon megcsappant.
 5. Sajnos de, sőt nagyobb munka 9.x -re megcsinálni a wotlk specifikus dolgokat, mint wotlk-ra ráhúzni 9.1.5 egy részét. De akkor már nem wotlk lenne, hanem valami kevert cucc, ami még több problémát okoz. Legion elkészítése minimum fele annyi időt vesz igénybe, mint ennek a megvalósítása.
 6. Addig teljesen felesleges, amíg nem biztos semmi PTR-re egybe kerül be. Egyszerűbb a fejlesztőknek jelenleg az.
 7. Ez rohadtul nem igaz. Várjuk az értelmes jelentkezőket, csak nem jönnek.
 8. @Waycrestszép ötletek, nagy poén lenne, de kizárt, hogy megvalósítsuk őket. Több oka van: 1. hatalmas időt vonna el (itt most több évről beszélek) 2. az itt játszó játékosok többsége a legiont várja 3. kevesen is vagyunk hozzá, modellesünk nincs is. És még sorolhatnám Úgymond az ilyen szerverrel telített a piac (esszesön, le a kalappal előttük, követjük mi is a munkásságukat.), de egy jó legion szerver hiány cikk, úgyhogy inkább arra koncentrálunk. Ritka ez, de kivételesen ebben Phalanxnak teljesen igaza van. Ne politizáljunk itt kérem szépen, de megjegyezném, hogy ha minket bíztak volna meg vele, biztosan nem halt volna le, valami olcsó infost megbíztak vele, hogy csinálja meg, azt kész. Nekünk van tapasztalunk a ddos mitigationben, és mindenféle támadásokkal kapcsolatban, nap mint nap kapjuk az áldást Biztosan Inkompetencia.... Annak semmi köze hozzá, hogy a privát WoW szervereken ~10-ed annyian játszanak összesen, mint 2010-ben. (Összesen, nem csak Taurin.) Összességében: Nem akarunk több custom contentet rakni WoTLK-ba. Kijön ICC, ruby utána migráljuk MOP/Legion-be a karikat. (a szerver tervek szerint továbbra is futni fog, a migráció önkéntes lesz.) Megy tovább a régi core-unkkal Cata-ra. (többen azért łrtak rám, hogy át-e lehet vinni mopra a karikat, ezért feltételeztem, hogy cata-ra már nincs is szükség, de most kaptam jó sok visszajelzést, úgyhogy akkor a régi core-ral elindítjuk. :)) Személyes vélemény (nem tükrözi a tauri álláspontját, csak szimplán magánszemélyként írom, nincs mögötte semmi piackutatás): Ez a custom contentes dolog pár embert vonzana csak be, nem érné meg a befektetett időt. Még az is lehet, hogy több ember menne el, mint amennyi jönne.
 9. Lehet már eléggé idejét múlt, de: "kösz, csikket nem szívok"
 10. Amúgy utánaolvastunk kicsit mikor raktuk fel, követ minden tevékenységet, számít a like/dislike, reakciók, válaszok stb.
 11. Pedig most van nyitva az ablak, most van értelme
 12. Chris

  Tauri kiegek

  Másképp gondolkodunk, programozóként az a szempont, hogy az alap legyen stabil. A régi content hozzá tartozik, hogy normális/üthető legyen. De nem csak kizárólag timewalking miatt készült wotlk. Nagyon sok alaprendszert érintő hibát javítottunk vele. A példád sajnos nem fedi le a valóságot, mert Timewalking már wodtól van, és abban is biztos vagyok, hogy hatalmas "sírás" lenne, ha nem lenne bent a kezdetektől. De fejlesztési szempontból nagyon sok érvet tudok felhozni wotlk mellet, a legfontosabb ebből: Kicsit "pihenni" tudunk a nagy hajrá előtt. A nagy előnye, hogy a dolgok többsége már nyitott könyv, és nem kellet hónapokat eltölteni a researchcsel, csak lehetett "darálni" a dolgokat. Ilyet nem nagyon csináltunk Cata óta, nagyon kemény, és unalmas volt mindennek utánanézni, így egy kis "megpihenés" után talán gyorsabban is tudunk haladni legionnel, és nem fásulunk bele az első bugreport után. (Legionnél még kevesebb dolog van dokumentálva.) Szóval számunkra a WotLK egy nagy holiday volt, aminek nagyon sok hasznos vonzata van/volt (Ebből mindenki profitált.). De már a Legion a prio, és daráljuk is rendesen :)
 13. Chris

  Tauri kiegek

  Sajnos tökéletesen értem a frusztrációd, még ha ennyire vulgáris és bántó is a megfogalmazás. Az a probléma, hogy a privát szerverek fejlesztése wotlk-val kb megszűnt. Senki nem ír cata, mop, wod, legion stb privát szervereket, nincs opensource-ban semmi. Mindent nekünk kell megcsinálni, ez hatalmas munka. Cata/mop-ot is mi írtuk teljesen kb 0-ról. Legionnel is ez a helyzet. Amik vannak wotlk fölötti szerverek, azok olyan állapotban is vannak.... Olyan állapotban már mi is rég elindíthattuk volna. De az auto-attack-oló mobok / autocomplete questek egy idő után eléggé el tudják venni az emberek kedvét a játéktól, ahogy ezt a többi privát szerver is tükrözi, amik "magas contenten" vannak. Én írnék szívesen dátumot, de mindig közbe jön valami akadály, ami napokat/heteket visz el. Mondok egy példát: Bejött legionbe egy új feature, ami lényegében a random enchantment továbbfejlesztett változata. Sehol nincs megírva rendesen és én adtam volna rá 1 hetet hogy kész lesz, de mindennek utána kellet nézni, sehol semmi dokumentáció róla, és végül >1 hónap volt megírni. Mondok egy másik példát: Nekünk minden official patchnél a fejlesztőeszközeinket hozzá kell igazítani ahhoz, ami nem kevés idő. Most pl szerda-péntek napi 14 órát dolgoztam, hogy meglegyen, ez is 3 nap mínusz. (Ez most kivételesen nagyon gyorsan megvolt, általában 1 hetet vesz igénybe) Van egy leakelt forrásunk egy másik privát szerverről, amiben konkrétan a játékos spelljeinek nagy része meg sincs írva, meg kb semmi. Még is rohadt sokan játszottak rajta, azóta már jól kiürült az is, nem hiába. WoTLK is legion project része, akármilyen hihetetlen. A timewalking dungeonok/raidek miatt, minden dungeon/raid újra lett írva, tesztelve lett. Ez nagy segítség, hisz a contentjében sokkal jobban kijönnek a hibák, emellett még bevételt is hozott nekünk, ergo dupla haszon. Tehát összegezve: - Nem szeretnénk szart kiadni a kezünkből - Ha már látjuk az egészet, hogy kezd összeállni, akkor lesz dátum is. - Igen, minél nagyobb expansiont csinálunk annál több idő lesz megcsinálni. - Ami jelenleg kész van legionből, az régen a seggünk alá volt tolva, de ilyen már nincs cata óta. Türelmeteket kérjük, hamarosan bővebb tájékoztatást adunk a legion állapotával.
 14. Chris

  Balance

  Hmm, ez tűrhetetlen, be is adok egy petíciót az etióp esélyegyenlőségi ombudsmannak
 15. Lehet nem írok többször ide, mert megöltem a partyt
 16. Mielőtt durva összeesküvés elméletek mennek: Már év elején le lett tisztázva, hogy én február vége felé nekiállok legionnek (neki is álltam), majd május környékén szépen elkezdenek csatlakozni a többiek. Semmi más nem áll a háttérben.
 17. Szia! Jövő hét szerdáig megkapjátok a rewardokat, még nem volt reward osztás.
×
×
 • Create New...