Jump to content

Tarko

Player
 • Content Count

  360
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

24 Good

About Tarko

 • Rank
  Master Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tarko

  Általános PC HelpDesk

  Inkább a vezérlő ic és a mosfet parosatol függ. Asrock olcsó szart használ de mocsok sokat giga egy egész jót használ keveset és van az Asus (én lapomon pl) 2fontos minden fat és minden sávra duplaztak. Meg a rám is dual mosfetes ellátást kapott egy 2700x 4500as frekin és a hőmérséklet 25 fok. (déli híd 38). Szal minden lap más amúgy egy 6+2es elég lesz 3600nak. Csak a 450es lapok közül csak giga használ elég jó minőséget. Felső kategóriában asus verhetetlen. Kikell számolni mi megy fölösbe és lehet lapot választani. A 450es lapok amúgy 120w-ot kiraznak, de a 3600 nem fog annyit ennyi. 2 hűtő a házba egy passzív kivezető és nem is melegszik. (45 fok fölé)
 2. Tarko

  Általános PC HelpDesk

  280ert adok olyan gépet aminek ez megfelel. A maradékot megtarthatom?
 3. Tarko

  Általános PC HelpDesk

  Asus lapot CPU nélkül is lehet. Usb flashback talán. De hogy pendriverol lehet az közel biztos. De akárhol megcsinaljak ha nem agyhalott a cég ahova besetalsz.
 4. Tarko

  Általános PC HelpDesk

  Mire gondolsz? Mi az igény miért csereled?
 5. Tarko

  Általános PC HelpDesk

  Illetve ha csak a játék a lényeg, akkor egy r5 4magos elég lenne neked, és még spórolnál is nem keveset.
 6. Tarko

  Általános PC HelpDesk

  i5 egy 10éves cucc (architektúra amár elég régi csak újra meg újra kiadják) a ryzen meg jelenleg friss és jövőtállóbb. Van inteles és amd-s gépem is, messze nagyobb a tartalék az amd-ben. Nem mellesleg kevesebb hőt termel és fogyasztásban is kisebb. (dobozra írt értéket ne vedd figyelembe intelnél ordas nagy kamu, mint amd-nél is) Van mind2 gépem nekem bajom még nem volt egyikkel sem. Betonstabil mind2. Amdnél az elején bekelett lőni az alaplapnak a ram frekiket (megcsinálta volna, de utálom ha magától okoskodik). Intelt összerakod megy, de később teljesítmény hiányában intel cpu-t hamarabb fogod cserélni mint az amd-t de kicsit törődni kell vele. Mind2 jó játékra intel jobb is, de multi taskban amd a több szál miatt messze jobb. Ezért időtállóbb is. Amd-s cpunak a teljesítménye nem esik visszafele az idő folyamán ha win10-et használsz biztonsági rések miatt. Ha az a lényeg, hogy összerakod ottlegyen menjen mind2 jó. Ha szeretnéd hoszabb ideig használni amd-t válazd. Ha csak játék a cél mindenféleképp intel. Mind2 bizonyos esetekben jobb a másiknál, neked kell tudnod mennyi időre, és mire szeretnéd.
 7. Tarko

  Általános PC HelpDesk

  jah gyors megnéztem én is csak a bristole ridge APU-k kerültek ki meg az atholonok pont mákod van
 8. Tarko

  Általános PC HelpDesk

  Amúgy valaki segítsen már. Havi frissítést követően a mesh miért száll el egy ac87u fő routheren(2 másik van vele még, és merlin szoftverrel fut mind)
 9. Tarko

  Általános PC HelpDesk

  Amúgy msi lapoknal nézzetek utána engedik-e a frissítést mert ott bibi van ám vele szar chipeket használtak pár b450es mobo-n így nem fér el rajta. Az msi nemsokára újra kiadja őket.
 10. Tarko

  Általános PC HelpDesk

  Van low prof noctua a shadow rockot nem ajánlom. Alu tengejes. Az meg szeret porban olajozas nélkül csörögni. Mint látszik a képből nem sűrűn pucolod.
 11. Tarko

  Általános PC HelpDesk

  Mondjuk nem is mind1, hogy DC vagy SC
 12. Tarko

  Általános PC HelpDesk

  Jah amit linkeltél evga táp asszem pont superflover rebrand szal kihagynám. De olvass utánna milyen belseje van.
 13. Tarko

  Általános PC HelpDesk

  felfogató rézmenetet kell 2-őt arréb rakni majd és 1et középre annyi lesz. Amúgy síma max winyót kell lejebb tedd a táb csati miatt. Illetve majd az új hűtőt ha veszel semmiféleképp ne dc vezértet
 14. Tarko

  Általános PC HelpDesk

  Jah meg a PCI-e 3at sem használjuk ki, nem hogy 4et. Az jelenleg parasztvakitas.
 15. Tarko

  Általános PC HelpDesk

  Igazad van. De nem a 6 maggal a probléma és a fabric meg mindig függ a mem orajeltől mert az ipc szinkronja az új chippel meg mindig a mem frekijet használja. A fabric meg maradt csak CPU tokozason belül van már. Illetve a zen2 déli híddal van a baj nem a magok számával.
×