Jump to content

myrenne

Player
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Neutral

About myrenne

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. xdd ez ha valami szatíra akar lenni, akkor annak tökéletes. "erre a gyorsan növő populációra". "remélhetőleg még eléri a 4000-et is" Hajnal 5-höz képest este 8-ig tényleg gyorsan növekszik a populáció, de ha a heti maximum online player számot nézzük, akkor ez fordítottan igaz.
 2. Szerintem teljesen egyértelmű, hogy ha itt tényleg 2 év múlva jön Legion, addigra a szerver ki fog halni. A karantén (március-április), aztán a wotlk hype után erősen lezuhant megint a létszám. Pedig egész szép volt. Akkor kellett volna valahogy itt tartani őket, amíg jelen voltak a közelben. Még wotlk-n sem maradnak az emberek (oké, hogy már volt egyszer), nemhogy a legionon, ami szintén oké, hogy népszerű kieg. volt, de nem annyira, hogy kijövetelekor megint egy kis magyarországi törtszerveren felugorjon a létszám 5 ezer felé. Főleg úgy, hogy addigra már a Shadowlands után kieg. is ki fog jönni. Az imádott, várt és szeretett, legnépszerűbb wotlk is csak 4-5 alkalommal lépte túl a 3000-es limitet itt a Taurin (az újkorában természetesen). Az megtévesztő, hogy a honlapon bevirít az 5k+ létszám olyankor, de az mindennel együtt 5k (tauri, wod, evermoon, kis szerverek, ptrek, crystalsong). Nyilván amíg van benne pénz és 1000-1500-an eljátszogatnak addig fenn lehet tartani a dolgot, de véleményem szerint a 3000-es online létszám EGY szerveren az a legminimumabb létszám, ami még élvezhetően játszhatóvá teszi a játékot. Valahol nagyon szép dolog ezt látni, hogy 2008-ban még kis szerencsétlen általános iskolásként beregisztráltam ide és végigkísért az iskolás éveken a Tauri. Néhány barátság, sok élmény, emlék és tapasztalat. Utólag visszagondolva felnőtt fejjel elég viccesnek találom, hogy mennyi időt beleöltem egy játékba, főleg, hogy tört szerver (ezzel most egyáltalán nem lekicsinyítve a Taurit). Hiszen teljesen tisztában voltam vele, hogy egyszer úgyis vége lesz. De valami mégis itt tartott és jó érzés volt, hogy annyi éven át az "élmezőnybe" tartoztam valahol. Több mint 12 év, kimondani is sok, hogy mióta fenntartjátok ezt a szervert, kedves Tauri stáb! Mindenféle gúny vagy irónia nélkül ez szerintem nagyon nagy teljesítmény. És még nincs vége. Kívánom, hogy cáfoljatok rá a fenti megjegyzéseimre.
 3. 1 hete ilyenkor még bőven 5000-5500 player volt hétvégi csúcsidőben összlétszámban. Crystalsong 3000-3200 körül járt esténként és hétvégén délutánonként. Kb. lefeleződött volna 1 hét alatt a létszám? Ha igen, akkor mi az oka ennek? Elég demoralizáló ezt látni 3 ezres crystalsongra azért még szívesen feljártam, de 1500-ra már nem igazán
 4. myrenne

  WoTLK MIÉRT?

  1 embert elvesztett a Tauri cleave2123 személyében. Szerintem zárjátok be a szervert, mert igy már nincs is értelme üzemeltetni.
 5. Teljesen felesleges idekeverni a munka világát példának olyan tekintetben, hogy "ha nem tetszik, akkor lehet menni máshova". Mert a játék és a valóság jellege teljesen más. Még kisarkítva is sántít a hasonlat. A munkák közül ahogyan mondtad, nem válogathat az ember éppen ahogy akar, ezt elismerem. Viszont, ha egy játékot nézünk, ne akarjunk már egy meglévő jó dolgot (aránylag, Taurihoz képest nagy létszámú szervert) szétbomlasztani azért, mert néhányan azt akarják. Mi értelme lenne egy 1500-as pvp szervernek és egy 6-700-as pve szervernek? Aki szeret sok játékos között játszani (ami valljuk be, sok emberre igaz), azok egy idő után lemorzsolódnak és még ennyien se leszünk. A játékba ha valami nem tetszik, nem kell a valódi megélhetésedet kockára tenni felmondással és új munkahely kereséssel. Sokkal egyszerűbb a dolog. Ha nem kapod meg amit vársz, akkor átírod a realmlistet egy olyanra, ahol megkapod majd. Tudom, hogy ez a "menj mással játszani" stb. mondatok elég szánalmasan és degradálóan hatnak, de az a baj, hogy van igazságtartalmuk.
 6. Atyavilág, csak én vagyok egyedül ezzel, hogy tökmind1, hogy milyen beállítottságú a realm? Ha valaki, akkor én PvE beállítottságú voltam az elmúlt 12 évben nagyrészt. De annyira teljesen hidegen hagy, hogy most PvP a szerver, hogy azt el nem tudom mondani. Őszintén, melyik lőtéri kutyát érdekli, hogy piros a neve a mellettem elszaladó másik frakciójú embernek, vagy kék? Főleg 7-es szorzón, ahol egy kis területen soha nem fogsz eltölteni 3 percnél többet, mert folyamatosan mész másik questre, magasabb mobokhoz. A másik meg, hogy ha megölnek kit érdekel? Visszafutok a hullámhoz és eltűnök egy másik helyre. 10-ből 2-en támadtak meg az eddigi fejlődésem során. Egy 5 szinttel nagyobb hordás 4x is megölt, és elfogadom, mert ez a játék része. Ez a WOW LÉNYEGE, hogy allisok és hordások "egymás ellen". Akinek ez nem tetszik, az menjen single player játékokat játszani. Komolyan emiatt kellene egy másik szervert indítani, mert valaki ennyire kényelmes, hogy nincs 20 másodperce visszamenni a hullájához? Így se éri el a 3k létszámot a Crystalsong, ami szerintem egy játszható szerver minimum létszáma. Még szabdaljuk szét a létszámot, mert van akinek ez a legnagyobb problémája, hogy meghalhat egy játékban.
 7. myrenne

  Mount

  Warlock-nak, Paladinnak kb. 30 silver kitanulni. Meg igazából sok kis trash cuccok eladogatásából hamar összejön az a pár gold a többi classnak is.
 8. myrenne

  Gnome Sabotage

  Egyébként meg van benne ráció, hogy alapból 7-es szorzón indították volna a szervert. Ettől még mindenki ugyanakkora eséllyel indult volna az RF-ért, mert mindenkinek 7-es szorzóval lett volna lehetősége elérni. Mindenféle módszer: mobolás, questelés, bugolás (már ha volt) ugyanúgy 7-es szorzón történt volna. Őszintén, egy tört szerveren mekkora értéke van egy RF-nek? Semmi. Főleg nem egy ilyen alacsony populációjun. Az én RF-es content fullos, 10 éves, full achis, minden mountos karakteremért se adtak volna többet 20-30 ezer forintnyi kreditnél. Nem azzal van szerintem itt a baj, hogy a 79-es gnóm mit kezd magával és a karakterével, vagy hogyan játszik. Felőlem twinkelhet élete végéig is. Hanem a hatás, amit kivált a többi több száz/ezer emberre. Mégpedig a plusz 1 hét várakozásra amivel elijeszt egy csomó játékost, míg valaki: ------> Ez lenne az igazán logikus megoldás, de tényleg, köszönjük szépen. a nem.
 9. myrenne

  Gnome Sabotage

  Ahogyan Mucsi mondaná a moziban sorban állás közben, úgy én is ezt üzenem az RF jelölteknek: "JAAAAAAAAAAAAJ" "Haladjunk, k*cs*gök!" Természetesen csak poén a dolog, és ne vegyétek trágárságnak, valamint beszólásnak amit írtam. Személy szerint én is napok óta a 7-es szorzóra várok, szerintem nagyon sokan vagyunk így ezzel. Ha tudnám, hogy még minimum 1 hétig várnom kéne rá (arra, ami valószinüleg rendes tempóban már holnap eljöhetne), akkor szerintem én sem térnék vissza a szerverre. Alig van hátra a nyárból, mire 7-es szorzón is belekezdenék egy karakterbe, és visszarázódnék a kieg-be, nyár vége lenne.
 10. Ahogy nézem egy ezressel azért csökkent a vasárnapi MoP játékosok száma Várható esetleg, hogy a 7x-es XP-nél megugrik a létszám?
 11. myrenne

  xp szorzo

  Haladhatnátok a Realm Firstekkel kedves versenyzők, mert vissza akarok menni játszani 7-es szorzón.
 12. Sziasztok! Csak tájékozódni szeretnék, hátha valaki tud választ adni. A Crystalsong realm player-bázisát mennyire adják a Tauri/Wod/Evermoon játékosai? Illetve mennyi a "vadiúj" játékos a realm indításának okán? Kérdésem oka, hogy ha a Wotlk átlag létszáma 2000-2500 felett lesz, akkor én is visszatérnék szívesen a szerverre. Ha a játékosok döntő többsége "csak" visszajátszik a MoP szerverekről, akkor úgy gondolom, hogy nem sokáig maradna fenn a nagy létszám. Kb. ha fele-fele arányban lennének a vadiúj játékosokkal, akkor lehetne fenntartható a dolog.
×
×
 • Create New...