Jump to content

Dave

Player
 • Content Count

  451
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Dave last won the day on April 14 2018

Dave had the most liked content!

Community Reputation

65 Outstanding

2 Followers

About Dave

 • Rank
  Master Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dave

  Az Off offolója!

  1. Csak eddig az ilyen nonszensz ügyeket kapásból kibaszták a bíróságról, mert az észszerűség nem volt ennyire ördögtől való dolog, mint manapság. Amúgy az is benne van MÉG MINDIG az angol törvényekben, hogy minimum heti két órát kell hosszúíjjal való gyakorlással eltölteni. Kit citáltak bíróság elé ezen az alapon utoljára? De ha már a rohadó PC világot felhoztad, akkor már zárójelben megemlíteném, hogy engem - mint a centralista halálosztag oszlopos tagját - valóban igencsak felbasznak az ilyen kreáltnévmás-törvények Kanadában (nem kell aggódni, átgyűrűzött Angliába), a neves egyetemek humán szakjain tapasztalható intellektuális leépülés, cenzúra, safe space tömkeleg, koholt vádakkal fenyegetőzés és ellehetetlenítés, valamint a faji alapon történő súlyozás oktatóintézménybe/munkahelyre beadott pályázatok elbírálásakor (azért használtam balos forrást, hogy látsszon, hogy ott sincs letagadva a "loosely-defined" personal rating; eleve törvényellenes, ha egy tesztelési kritérium nincs definiálva). 2. Szerintem érthető álláspont, ha valakit az zavar, ha az országában 10%-okkal nő évenként a mindenféle erőszakos bűnözés a nem egészen kontrollált módon beözönlött 3. világbeliek megjelenésével párhuzamosan. Igen, a már meglévő bűnözéshez képest. Nem, senki nem állította, hogy azzal ne kéne foglalkozni. 3. Nyugatról volt szó, nem Magyarországról - itt azt a kb. 2 ezer embert elpaterolták valahova vidékre, azóta se tudni róluk semmit, mert akkor ciki lenne a fidesznek, hogy ja amúgy totally megcsináltuk, amit a buzibrüsszelben megbeszéltünk velük, és csak riogató műbalhé volt az egész itthon leművelt vállalhatatlan cirkusz. Ha mondjuk itt Pesten kezdenének el bandába verődni a muszlimok mindenféle számukra nem kedves dolog ellen tüntetni, akkor elég hamar seggbe lennének rúgva, csak az a kérdés, hogy a hivatalos vagy a kevésbé hivatalos szervek érnének el hozzájuk előbb. De a regresszív Magyarország külön téma.
 2. Dave

  Az Off offolója!

  Itthon igen, egyes nyugati országokban, pl. Anglia, már érhetnek (és egyeseket értek is) hatósági basztatások emiatt is, meg ennél jóval enyhébb dolgok miatt is (cyberbullying is jogi kategória most már; ld. az a csávó, akinek börtönbüntetés néz ki - nem tudom, hol áll az ügy, szóval lehet hogy azóta már nem aktuális infó -, amiért (nyilván szar) viccből megtanított egy mopszot vezényszóra történő karlendítésre). Más kérdés, hogy a nyugati/magyar homofób paraszt esetében nehezen elképzelhető, hogy valóban elmegy 15-20 haverjával összeverődve buzikat lehajigálni a tetőről, míg az általam felhozott rallizó muszlim réteg esetében egy kicsit könnyebben. Nem nagyon értik meg bal oldalt, hogy a menekültek/bevándorlók egy jelentős hányada sokkal durvábban jobbra helyezkedik el identitáspolitika tekintetében, mint mondjuk a konzervatívok. De akkor what about dis: Svédországban 10%-kal emelkedett a (bejelentett) nemi erőszakos bűncselekmények száma 2016 és 17 között (forrás). Ez csak részben tudható be a törvények szigorításának, vagyis hogy specifikusabb lett, hogy mi számít annak és mi nem, mert az már régebbi sztori. A nyitottság meg a multikulti ellen nincs kifogásom; a kontrollálatlan invázió, a káros elemek elleni határozottabb fellépés hiánya és a kettős mérce ellen már viszont van.
 3. Vélhetőleg nem volt ráírva a csajra, hogy ennyire önbizonytalan. De ja, a megoldás az az, hogy ezt asszertív (nem agresszív) módon megbeszéled vele, meg hogy te mit vagy hajlandó nyújtani. Ha meg nem változik a viselkedése, akkor meg ne várd meg, amíg nem bírod tovább, hanem lépjél, hogy mitigáld a bevitt damage-et.
 4. Dave

  Az Off offolója!

  Engem igazából az zavar politikai szinten - globálisan most, nem Bécsben -, hogy a nem is olyan nagyon rég Európába bevándorolt, PÉLDÁUL buziutáló muszlimok (de elég hosszú a lista) bandába verődnek és ralliznak, viszont a remek EU-s/kvázi-mainstream szélsőbalos attitűd miatt ez nem képez jogi kategóriát, mert hát szegények, nem szabad bántani őket. Engem úgy neveltek, hogy ha megyek valahova, akkor én tartom be az ottani játékszabályokat, nem pedig a sajátjaimat próbálom meg keresztülverni.
 5. Egy pillanatra én is megörültem, aztán: Get woke go broke
 6. Dave

  Az Off offolója!

  Megnéznék egy olyan párhuzamos univerzumot pár percre, amelyben odaadják a Timikének.
 7. Dave

  Az Off offolója!

  Juj, mi lesz most a totally állami hátszél nélkül működő, 13. legnagyobb bevételt hozó magyar tulajdonban lévő pénzmosoda kaszinóbirodalommal?
 8. Dave

  Az Off offolója!

  Nekem a videokártya bottleneckeli a teljesítményt, azt fogok majd venni a 2015-ben vásárolt gépembe. Később esetleg kap egy jobb processzort. Most már azért nincs az mint ~10 éve volt, hogy ha videokártyát kellett cserélned, akkor új alaplap is kellett, amibe viszont nem passzolt a régi RAM/proci/akármi se, szóval abból is kell másik. Tarko meg megelőzött, most már a konzolon is kontrollálni akarnak mindent a netes kvázi-DRM-mel, sokszor nem elég a fizikai lemez megléte. Mindezt persze a helyi multiplayer háttérbe tolásával, ami szerintem a konzolos játék legnagyobb előnye volt régebben - számítógépen azért nehézkesebb volt megoldani. Ja, amúgy pedig meg szoktam venni steamen azokat a cuccokat, amik tényleg tetszenek, mióta normális állásom van - már ha nem 50-60 euróba kerülnek, tudok várni 1-2 évet leárazásra. nCore-t most már arra használom, amire annak idején a játékdemók/shareware verziók szolgáltak, csak ezt ugye kivezették, mert szar játékok esetében csökkentették az eladások számát. De már megint kezdek veszélyesen közel orientálódni a soapboxhoz, úgyhogy itt abba is hagytam.
 9. Dave

  Az Off offolója!

  Fair enough, azt annyira nem néztem meg, leakadtam az i7 procinál.
 10. Dave

  Az Off offolója!

  Bit late to the party, de... Nem vagyok róla meggyőződve, hogy egy középkategóriás i7 proci annyival jobb lenne - főleg ha elsősorban játék miatt kell - mint egy erősebb i5 (7500 pl.), ellenben kurva drága. Videokártyából se tartom szükségesnek a legmegbaszabb verziót beszerezni, hacsak nem 3 monitoron akarsz 8k-ban versenyautózni, ugyanakkor olyan teljesítményre a konzol se képes. A tévédre amúgy a PC-t is rá tudod kötni viszonylag egyszerűen, 1-2 ezer forint egy HDMI kábel. Még annyit tarts szem előtt, hogy a PC-det fejlesztheted később is, akár a lecserélendő alkatrészeket beszámítva, a konzolt nem. Konzol terén meg még azt érdemes tekintetbe venni, hogy egyre sűrűbben váltanak generációt, és a hátrafelé kompatibilitás nem igazán szokott prioritás lenni (többek közt emiatt és a 3rd party support miatt tartom a PS2-t mindmáig a legjobb konzolnak). Kontrollerrel való fps-ezés ugyan nekem totál idegen koncepció, de csomó kollégám megszokta, jól tolja vele - nyilván egy hasonló képességű mouse/KBM játékossal szemben alulmaradna, de gondolom ezért is kerülnek külön szerverekre multiknál. (Az meg már csak a személyes passzív-agresszív utálatom a konzolpiac-trendek irányába, hogy az exkluzivitást jó dologként reklámozzák - nekik persze jó is -, a fogyasztók meg megeszik ezt. Ma már semmi technikai probléma nem indokolja ezt, mint mondjuk huszonéve.)
 11. Dave

  Az Off offolója!

  Ugh, nekem ilyen utoljára lassan ~10 éve volt. Kitartás.
 12. Dave

  Az Off offolója!

  Na ezért szeretem, hogy ilyen papírbuzik vagyunk még lassan 2019-ben is, hogy ők cseszik el, és te utazgass ezért külön (az ő nyitvatartási idejükön belül persze).
 13. Dave

  Az Off offolója!

  Ez egy hétkilós törpetigris. De éltem azzal a kitétellel pár hete, hogy nem lesz ez olyan kicsi.
 14. Dave

  Az Off offolója!

  Hupsz, ezt el is felejtettem. A Vanek úr névre már kind of hallgat.
 15. Dave

  Az Off offolója!

  Az alkar valóban érzékenyebb. Annál kb. csak tenyérre meg talpra szarabb. (Na meg még oda, ahova teljesen fölösleges.)
×
×
 • Create New...