Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 09/17/19 in all areas

 1. 11 points
  Sziasztok! Már elég rég nem írtam semmit, de újra beindult minden erre fele. Mikor utoljára írtam, azóta már visszaköltöztettük a szervereket. Nagy nehézségek árán sikerült a telekom gatewayeket megkerülni. Érezhető is a különbség No de térjünk át a lényegre. Spóroltunk, SOKAT, amit hosszú tervezés után el is költöttünk, és NEM sörre. Sok-sok SSD-re, szerverekre. A TELJES infrastruktúránkat cseréljük, szinte leállás nélkül. Persze 1-2 apróság mindig közbejöhet. Azért volt szükség erre, mert a gépek kezdtek vacakolni (>10 éves gépekről beszélünk nagyrészt, vinyók/tápok hullottak ki, több áramot ettek, mint ami hasznuk volt stb...) Akkor nézzük mi is fog változni a hét során: - A játékszerverek Threadripper 2950X 16 magos processzoros gépekre fogknak költözni, amiket megspékeltünk 128G rammal és 2TB SSD-vel. - A virtualizált gépeink használt (nem volt pénzünk újra ) 2 processoros XEON 2637v2-re kölzöznek, (A 2 öskövület core2duos xeonok helyett), ez is 128G rammal rendelkezik. - A webszerverünk E3-1230v6-ra 64G rammal rendelkezik, jó sok tárhellyel, amiről SAS diszkek gondoskodnak és egy 250G m2 ssd - Az egyik adatbázis szerverünk-et is dobjuk a kukába (ha jól számolom, akkor 13 éves), helyette egy XEON W-2123 kerül be, amiben 64G ram van és 2*2TB m2-es SSD RAID 1-ben - A másodlagos adatbázis virtuális környezetbe kerül át - A harmadlagos adatbázis szerver pedig marad külföldön. - Lesz egy fejlesztői gépünk is, ami ugyanazokkal a paraméterekkel fog rendelkezni, mint az új virtuális gépek szervere. (igen, ez is használt, de még bőven jó lesz) A kecskepornót seedelő gépet sajnos nem áll módunkban fejleszteni. A héten minden migráción szeretnénk túl lenni, én ejjel-nappal ezen fogok dolgozni. Van még kettő fontos téma, amit szeretnék megosztani veletek. 1. WotLK A terv a következő: Ha webby, Higi végzett a scenariokkal, a kritikusabb bugfixekkel, akkor jayd, light, webby, higi és én nekiállunk wotlk-nak és ledaráljuk 1 hónap alatt. (Kivételesen kikértem a többiek véleményét is már, hogy esélyes-e a dolog, vagy ez is szimpla Chris időbeosztás, de szerintük is tartható.) Tehát nemsokára WoTLK, ami kap egy kis oldalt, promo videót (remélem Gashira-nak lesz ideje rá ), FB spammot stb. 2. Legion Amíg webby, Higi scenariokkal foglalkozik, addig én legiont csinálom, rendbe rakom a fejlesztőeszközöket, ledarálom a tanaan jungle intro quest láncot, implementálom a maradék hiányzó szükséges featuret, így WoTLK után egy intenzív mop/wotlk bugfixek 1 hétig, majd mindenki áll neki Legionnek. WoD-os zónákra nem fogunk sok energiát elpocsékolni, olyan lesz, amilyen... Tehát még év végére egy kezdetleges PTR még esélyes is. Az új launchert jövő hónap végén már szeretnénk release státuszba hozni, remélem sikerül is. Tuti nem hiányoztam senkinek, és kb úgy sem olvassa senki, de legalább itt megmarad a nyoma és lesz mivel baszogatni
 2. 3 points
  És ez hová van leírva? Arról nem is beszélve, hogy 80 iq fölött akárki beláthatja, hogy röhejes, hogy egyetlen "karit cserélek" hirdetésért figyelmeztetés nélkül perma jár, a gecire irritáló 4 soros guild hirdetéseket meg pörgetheti akárki, pedig szvsz sokkal zavaróbbak, mint az, hogy valaki benyög egy ilyet, vagy belinkeli a proffját.
 3. 3 points
  Then you should make a vote about the problematic spells and the possible nerfs to see what the majority of players want.
 4. 2 points
  Én a helyetekben örülnék, hogy még játszik itt valaki, és az ilyen (szerintem) autista Drunk féléktől akik mindenkit kivágnak azonnal a francba a leghamarabb megszabadulnék. Soha nem figyelmeztet. Soha nem ír egy szót sem. Egyszerűen bannol a francba mert neki ettől áll fel. Ezért is van rívás évek óta, hát hogy a francba van még nála bármiféle jogosultság a játszsáson kívül? A kbszott 3-4 soros guild/raid/twitch szarokat kéne szűrni, mert az viszont tényleg idegesítő.
 5. 2 points
  Sztem ugyanúgy te se várhatod el, hogy mindenről screenshotja legyen, de amúgy meg ja, Drunk is milliószor banolt figyelmeztetés nélkül, de ő legalább tolt is valami beképzelt szöveget ha ráírtál, aztán ignore-olt.
 6. 2 points
  Én ugyanazt tudom mondani, amit kb fél éve már leírtam: Nem pár powertripelő 14 éveseknek kelle world modot adni, mert vicceseket írnak a channelen, meg dicsérik a transmogodat, hanem kell még plusz 4-5 rendes TT-s chatmod, aki a worldöt is figyeli, a randomokat meg egyszerűen ki kell hagyni ebből. És ez hogy jön ahhoz, amit írtam? Guild Recruitmentre is volna más megoldás, ugyanúgy, mint a trade-re.
 7. 2 points
  amúgy szerintem sokkal etikusabb lenne ha MIELŐTT kibannolnak, whispelne a moderátor hogy "figyu hagyd abba vagy bannolnom kell téged a chatről" vagy valami
 8. 2 points
 9. 2 points
  Hát jót szívtam ma. Adatbázis migrálás volt a mai feladat. Reggel 6 óta csináltam 7-ig. Most már mennek szépen, éppen szinkronizálnak az adatbázis szerverek egymással, ami elvileg reggelre végez is, de végezhetett volna előbb is. Core-ban találtunk egy SQL-t, ami szó szerint DDOSolja a saját SQL szerverünket, de nem akarjuk ilyenkor már restartolni a szervereket. Na de nem ment simán a dolog, nagyon sok minden közbeszólt, hogy ebből valami legyen is. Kezdődött azzal, hogy átraktam a MAIN sql szerverünket az új gépre, ez elég simán ment, gondoltam akkor gyorsan elkezdem visszapöckölni, hogy synceljenek egymással, na itt kezdődött a probléma. SQL slave-n beírtam, hogy CHANGE MASTER TO MASTER_HOST='ujcim'. Igen ám, de ez nem azt csinálja, mint én azt gondoltam, de azért a "biztonság kedvéért" nyomtam egy start slave; -t, ami 2 nappal ezelőtti SQL-eket elkezdett végrehajtani, majd pár száz lekérés után informált engem, hogy ez nem egészen lesz jó. Hát nem.... szétvágta a ~700GB adatbázist teljesen. Azt is lehetett újracsinálni, de ha már újracsináljuk, csináljuk rendesen. Egy gond volt, hogy innen fut a login. Hát kitaláltuk azt az elméletet, hogy alias IP-kent felhúzzuk a login szerver IP-jét. Hát ez nem működött. A következő ötlet, hogy csináljunk egy virtuális gépet addig rá azzal az IP-vel. Hát ez sem működött, mivel újabb glibc és compiler volt és több óra volt amúgy is kifixelni a compile errorokat (ezt mindenféleképpen meg kellet csinálni, mivel az eredeti helyén is új lett) A következő nagyon merész ötletünk, hogy egy managelhetetlen gépen cseréljük le ideiglenesen az IP-t erre. Na hát ez lett a megoldás. (Hála istennek hulla fáradtan nem csesztem el a parancsot sem) Közben feltelepült az új rendszer, átértek az sql fájlok, jayd fixelte a compile errorokat, úgy hogy indulhatott is volt a login a "régi" helyéről. Nos ez megint nem volt ilyen egyszerű, mivel a login legújabb (battlenetes) változata került fel és hiányoztak a friss táblastruktúrák és a legion specifikus dolgok, hát ezt is meg kellet csinálni... Én mindeközben szenvedtem a másodlagos SQL szerverrel, mert nem volt hajlandó elindulni a szolgáltatás. Másfél óra szenvedés után megtaláltam, hogy van benne védelem, hogy /home meg ilyen könyvtárakhoz nem férhet hozzá (oda raktam a replika log fájlokat) Tehát eseménydús volt a nap. Ha reggelre sikerül az adatbázis szervereknek végre összeszinkronizálnia, hozzuk vissza a játékszervereket külföldről, és indulnak az új friss, ropogós helyükről.....Kíváncsi leszek, hogy még milyen meglepetések érhetnek minket... A teljes migráció kb 30%-val vagyunk meg. Én még megcsinálom a monitoringot a hiányzó helyekre, amik már "készen" vannak, aztán fekszem is aludni. Szép estét!
 10. 1 point
  Mindig vágytam rá, hogy én legyek a HS topic tulajdonosa, úgyhogy most beninjázom.
 11. 1 point
  I have experienced this today. Is this still an issue?
 12. 1 point
  Az ilyen inkubátorszökevény fleety deeyni félék miatt hanyagoljátok már world chatet. Kb 8-10 ember használja állandóan és egymásra verik hogy most melyik mondott nagyobb baromságot, aki meg nem faszságot ír be, kickelik, bannolják. Semmit nem vesztesz, ha nem mész fel.
 13. 1 point
  Engedélyt kaptam a megosztásra: https://imgur.com/a/Fw0KQ2j
 14. 1 point
  Jól kezdődött a nap. Elaludtam. Szerverteremben megkértük, hogy szereljék össze az egyik gépet. (Másik teremből kellet kihozni) 12 óra után feladták, mehettünk fel pestre a gépért, kiderült, hogy az egyik memória slot hibás benne. Aki tudna ilyet szerezni nekünk, azt nagyon megköszönnénk: https://www.ebay.com/itm/SuperMicro-X9DRi-LN4F-V1-1-Dual-Socket-Server-Board-LGA2011-V1-Compatible-EE-ATX/401892091536 Sikerült helyreraknom a replikát, most már syncel minden rendesen, meg kell várni a 110114 sec-et, és akkor hozhatjuk is vissza a szervereket. A fentebb linkelt lap sajnos kritikus lenne számunkra, enélkül kicsit megrekedtünk, és teljesen szétvágta az ütemtervet. Hatalmas segítség lenne, ha valaki találna nekünk egyet holnapra. Gondoltam most már csinálok egy képet nektek a teremről is: https://imgur.com/a/UBLtg7x Nem sok látszik, de 2 ilyen terem van, és több sor nagyon sok géppel Van pár tauris szerver is a képen.
 15. 1 point
 16. 1 point
  Na valamiért nem engedett írni a tag után. Majd ingame keress meg nap közben és átnézem a world chat logot és megbeszéljük. Ingame: Cebrindra/Lamindra/Parathien/Jackcarver
 17. 1 point
  voltam már párszor bannolva world chatről de figyelmeztetést nem kaptam sőt szerintem még kicket sem hanem instant permát
 18. 1 point
  Szóval szerinted rendben van ezért egy perma?
 19. 1 point
  Ha tudtad, hogy nem szabad, miért hírdettél?
 20. 1 point
  There is no section on the forum for bug reports. You have to open a ticket on bug.tauriwow.com if you'd like to report one.
 21. 1 point
  a sok fajvaltas exploitbol tellik mindenre
 22. 1 point
  Crackling Jade Lightning is the easiest to explain, it deals 200 + 0.386ap per tick, multiplied by 1.2 in Tiger Stance, ~1.6 for the monk's PvP power, and 0.2 for resilience. Assuming ~45k attack power in an arena scenario (upscaled grievous, with % ap and % agi buffs up, no procs, feel free to correct me on that number, though), the base damage should be ~6700 per tick if I plug these numbers in. Monks have an extra dps "cooldown" for up to 60% increased damage, which can bring this up to almost 11k per tick (without procs. A human monk can have around 11k agi worth of trinkets, for an extra ~11k * 1.05 * 1.05 * 1.1 = 13340 attack power, which ends up being an extra 3k-ish damage per tick under the effects of a maxed tigereye brew. CJL ticks every second, and is affected by haste. These values all come from the client (apart from the way % agi and ap buffs interact with each other, but the % agi ones being multiplicative is trivial to prove, so is % damage increases being multiplicative), and even though gear scaling is not blizzlike in itself, items, when told what itemlevel they should be, pick values from the client and those values tend to be very similar for upscaled Grievous and regular Prideful gear. 15k per tick sounds plausible during a full burst from a human monk (weapon proc, maybe even cloak enchant, and I probably slightly underestimated the attack power values they have at current gear levels). Tiger does two things, autoattack and CTL, and his inheritance of the monk's stats is one of the things there is little client data on, and often even patch notes/hotfixes are unable to provide details. The only thing we know for certain is that CTL uses 0.505 of SOMEONE's attack power, it is displayed for the monk, but used by the tiger, and also that there was a hotfix that increases the AP he inherits from 33% to 60% in early WoD. His autoattacks always hit for exactly his AP the way our system works, and in PvE logs (the easy type of data to gather), he seems to... [21:00:13.354] Xuen Crackling Tiger Lightning Kor'kron Warbringer *69457* [21:00:13.354] Xuen Crackling Tiger Lightning Kor'kron Warbringer *69457* [21:00:13.673] Xuen crits Garrosh Hellscream *11851* [21:00:14.125] Xuen crits Garrosh Hellscream *11852* 11852 is after 30% boss armor. So on retail pre-armor he probably aa'd for ~25% of the damage his ctl dealt, and here you go into one hot mess that really might be worth investigating, if one has the time and willingness to skim through a couple dozen logs. PvP videos aren't worth bothering with because players have unknown armor values, but sadly, the way monks deal their damage, it's quite difficult to determine how much ap they have even in PvE That said, it's possible that Xuen's current inherited stats are wrong, but from my limited PvE dummy testing, he actually might deal lower than tooltip damage (not that I trust this particular tooltip to be correct, there are a couple that are way more messed up than they should be. Ahem, monks). Warrior bleed, again, is mostly a known quantity though. Baseline, it only deals slightly more damage than CJL per tick, 360 + 0.396 ap. So if you plug in 45k ap, 1.6 pvp power and 0.2 resilience, you get ~6400 damage, times 1.1 because warriors are usually Enraged, for ~7k, and then... You double it because there was a hotfix for Arms warriors where Blizz decided to just double it. You're at 14k per tick without any procs. Add 13k extra ap from just the two trinkets you have, that is 11k * 0.396 * 1.6 * 0.2 * 1.1 * 2 damage, over 3k, so you're taking 17k+ ticks of noncrit damage every 3 seconds (not affected by haste though, luckily), and you can very easily go higher if you decide to roll with Avatar for some reason, and have more procs, and, again , because you have more AP in a real scaled arena scenario than what I'm assuming here. I wouldn't be surprised at a 20k noncrit tick when a warrior is bursting you, which then also crits for 52k because crit banner is a very good class. We are currently not aware of any other conditional damage changes to any of these spells. This MIGHT change, I've seen EVERYTHING as a condition to unlisted damage alteration nobody ever mentions, but such things are... fairly rare and usually have ridiculous reasons to even be there, cuz a Blizz dev was drunk. EDIT: I realize I used Windwaler values, and you had issues with Mistweaver. Since they have very similar amounts of attack power (MW is not affected by the 10% ap buff, so my 45k estimate is more realistic here than it is with warriors, cuz their Int gives as much ap as Agi gives to WW), you basically just divide everything by tiger stance, tigereye brew and pvp power, and then double it because MW has a passive that doubles it. So the 15k "highest" estimate becomes 15k / 1.2 / 1.6 / 1.6 * 2, which is a decent 10k still 10k per sec, affected by haste, from a healer, which also heals their partner.
 23. 1 point
  Pvp is ruined since the first season of mop. It's not even worth trying to convince them that warrior dmg is broken because the best thing they can do is to give them a flat % dmg reduction instead of changing the behaviour of individual abilities (e.g. dmg of deep wounds in pvp context) to make some balance. Maybe in legion it'll be better but i don't think so. After all it's mainly a pve server.
 24. 1 point
  Beraktam őket... Dobják a petet meg a brawler itemet.
 25. 1 point
  Nálad mit takar az energia befektetés? Nézd, a vanilla már elavult és vannak belőle hibátlan szerók ahová mehet az ember. Így kudarc lenne itt vanillát indítani. Legion vagy BfA szerver nincsen olyan ami játszható is lenne. Próbáltam azokat és gusztustalanul bugosak mégis 6000nél több player játszik rajtuk. Ha a Tauri csinálna egy Legiont vagy jobb esetben BfA-t akkor nyilvánvaló hogy idejönne a sok player mert ahogy ismerem a Taurit eléggé minőségi és igényes munkát végeznek ellenben mondjuk a Firestormal ami egy rakás kaki. Röviden : Vanillát találunk ha azzal akarunk játszani de BfA-t és Legiont nem. Ezért butaság a javaslatod véleményem szerint. Ne haragudj! Viszont egy Vanillás szerverrel való társulás nem lenne rossz dolog, mondjuk a Kronossal. És velük nőlne a fejlesztő csapat is, ami szerintem eléggé fontos lenne.
×