Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/07/19 in all areas

 1. 1 point
  5.4.8-van, SoO-ba jár mindenki. Két hét múlva vagy akár holnap is lehetne migrálni az egész szart taurira úgy ahogy van. Az azonos nevű karakterek kapjanak egy névváltoztatási lehetőséget, azt kész. Ha sokmindenkit csak az endcontent érdekel (amiben játszik jelenleg), akkor nem lesz neki baj hogy 1x-es szorzó van azon a repun ami neki 1 éve exalted.
 2. 1 point
  Nos, kicsit eldarált a munka. Nézzük is, hogy mik történtek az elmúlt napokban. Vasárnap visszaakartam hozni az infrastruktúrát M.O-ra, de elcsesztem a délelőttöt atop nevezetű programmal, mert io waitet mutatott. Aztán kiderült, hogy csak atop bug, Így mivel a délelőtt elment, délután már nem akartam szórakozni vele. (Ami hétfőn kiderült, hogy jól is tettem) Hétfőtől tömény linux konzol bámulás. Hétfő délelőtt minden visszahozva M.O-ra. Kezdődtek a problémák. Az új mariadb/mysql már nincs barátságban a tuncated valueknak, és volt pár ilyen. Régen warningolt, most már errorozik rá, így kb nem mentett ki bizonyos dolgokat, pl guild tagság stb... A weboldal sem lett a helyzet magaslatán hirtelen. Hatalmas szívások árán talán az összes elfogyott. Kb délután 5-re elfogytak ezek a hibák. Keddi program "Make devil great again" és "Tüntessük el a levelezést tauri.hu - ról és cseréljük le a nem updatelt >10 éves spam szűrőt olyanra, ami működik is". Hát mind a kettő még mindig tart. Annyi adatot kell mozgatni hozzá, hogy hihetetlen. MrFox-szal dolgozunk éppen ezeken. Nem tudom, hogy mennyire tartható a kitűzött holnapi nap, de lehet, hogy esélytelen. A terv az volt, hogy 2 hét alatt megcsináljuk. Szokás szerint csúszni fogunk. Ma remélem sikerül devil-t befejeznem. Drukkoljatok. Ha devil megvan, akkor már tényleg nem sok van vissza. Közben helyzetjelentés az in-game fejlesztésekről, mert azok sem álltak le. Proving grounds nemsokára kész van, unga ingoo elvileg bent van ptr-en. Higi már nekiállt Brewmoon Festival-nak, viszont a 8.2.5-re lépés miatt közben szívunk is Light dolgozik a BG/Arena rolecheck-es dolgon. Felmerült egy régi téma, hogy mi legyen a 40 fős BG-kell. Véleményem szerint periodikusan indíthatna fixen pár darabot, pl szerdán este, szombat és vasárnap délután. Nektek erről mi a véleményetek?
 3. 1 point
  Sikerült megoldani a lap problémát!!!!! JUHU SQL-ek összesynceltek. JUHUUUU Vihetjük vissza a gépet pestre. NEM JUHUUU
 4. 1 point
  Elvileg Am hideg van a teremben, meg van elég venti a házban nem lesz baj Talán
 5. 1 point
  Engedélyt kaptam a megosztásra: https://imgur.com/a/Fw0KQ2j
 6. 1 point
  @Chris Fotózd le a hátsó szobát és rakd fel, vagy a leltárt oszd meg, annak sincs már meg nagy része Adok el mindent Hááát, meg kéne oldani az irodai LAN problémát is, mert nem bír el minket a fos router Ez. Illetve egymást hátráltatni is tudjuk a hülyeséggel De igen, egyébként az iroda célja, hogy segítse a probléma megoldást. Új feature-ök bevezetése is alaposabban történik így, mivel több szemszögből közelítjük meg a problémát, hogy egy általánosabb minden igényt lefedő megoldás keletkezzen a végén. Biza van, csak kéne másik, olcsóbb, de ráérünk: Kéne kép irodáról, igazából a 3 új szerverről van képem, megkérdem h publikus e és postázom ide
 7. 1 point
  Jól kezdődött a nap. Elaludtam. Szerverteremben megkértük, hogy szereljék össze az egyik gépet. (Másik teremből kellet kihozni) 12 óra után feladták, mehettünk fel pestre a gépért, kiderült, hogy az egyik memória slot hibás benne. Aki tudna ilyet szerezni nekünk, azt nagyon megköszönnénk: https://www.ebay.com/itm/SuperMicro-X9DRi-LN4F-V1-1-Dual-Socket-Server-Board-LGA2011-V1-Compatible-EE-ATX/401892091536 Sikerült helyreraknom a replikát, most már syncel minden rendesen, meg kell várni a 110114 sec-et, és akkor hozhatjuk is vissza a szervereket. A fentebb linkelt lap sajnos kritikus lenne számunkra, enélkül kicsit megrekedtünk, és teljesen szétvágta az ütemtervet. Hatalmas segítség lenne, ha valaki találna nekünk egyet holnapra. Gondoltam most már csinálok egy képet nektek a teremről is: https://imgur.com/a/UBLtg7x Nem sok látszik, de 2 ilyen terem van, és több sor nagyon sok géppel Van pár tauris szerver is a képen.
 8. 1 point
  Hát jót szívtam ma. Adatbázis migrálás volt a mai feladat. Reggel 6 óta csináltam 7-ig. Most már mennek szépen, éppen szinkronizálnak az adatbázis szerverek egymással, ami elvileg reggelre végez is, de végezhetett volna előbb is. Core-ban találtunk egy SQL-t, ami szó szerint DDOSolja a saját SQL szerverünket, de nem akarjuk ilyenkor már restartolni a szervereket. Na de nem ment simán a dolog, nagyon sok minden közbeszólt, hogy ebből valami legyen is. Kezdődött azzal, hogy átraktam a MAIN sql szerverünket az új gépre, ez elég simán ment, gondoltam akkor gyorsan elkezdem visszapöckölni, hogy synceljenek egymással, na itt kezdődött a probléma. SQL slave-n beírtam, hogy CHANGE MASTER TO MASTER_HOST='ujcim'. Igen ám, de ez nem azt csinálja, mint én azt gondoltam, de azért a "biztonság kedvéért" nyomtam egy start slave; -t, ami 2 nappal ezelőtti SQL-eket elkezdett végrehajtani, majd pár száz lekérés után informált engem, hogy ez nem egészen lesz jó. Hát nem.... szétvágta a ~700GB adatbázist teljesen. Azt is lehetett újracsinálni, de ha már újracsináljuk, csináljuk rendesen. Egy gond volt, hogy innen fut a login. Hát kitaláltuk azt az elméletet, hogy alias IP-kent felhúzzuk a login szerver IP-jét. Hát ez nem működött. A következő ötlet, hogy csináljunk egy virtuális gépet addig rá azzal az IP-vel. Hát ez sem működött, mivel újabb glibc és compiler volt és több óra volt amúgy is kifixelni a compile errorokat (ezt mindenféleképpen meg kellet csinálni, mivel az eredeti helyén is új lett) A következő nagyon merész ötletünk, hogy egy managelhetetlen gépen cseréljük le ideiglenesen az IP-t erre. Na hát ez lett a megoldás. (Hála istennek hulla fáradtan nem csesztem el a parancsot sem) Közben feltelepült az új rendszer, átértek az sql fájlok, jayd fixelte a compile errorokat, úgy hogy indulhatott is volt a login a "régi" helyéről. Nos ez megint nem volt ilyen egyszerű, mivel a login legújabb (battlenetes) változata került fel és hiányoztak a friss táblastruktúrák és a legion specifikus dolgok, hát ezt is meg kellet csinálni... Én mindeközben szenvedtem a másodlagos SQL szerverrel, mert nem volt hajlandó elindulni a szolgáltatás. Másfél óra szenvedés után megtaláltam, hogy van benne védelem, hogy /home meg ilyen könyvtárakhoz nem férhet hozzá (oda raktam a replika log fájlokat) Tehát eseménydús volt a nap. Ha reggelre sikerül az adatbázis szervereknek végre összeszinkronizálnia, hozzuk vissza a játékszervereket külföldről, és indulnak az új friss, ropogós helyükről.....Kíváncsi leszek, hogy még milyen meglepetések érhetnek minket... A teljes migráció kb 30%-val vagyunk meg. Én még megcsinálom a monitoringot a hiányzó helyekre, amik már "készen" vannak, aztán fekszem is aludni. Szép estét!
 9. 1 point
  Helyzetjelentés: Hát kicsit lassabban megy a dolog, mint számítottam. A használt gépre nvme-re windows telepíteni kihívás volt, mert BIOS nem látja natívan az nvme-t, így kb 8 óra szenvedés után sikerült EFI driverrel megoldanunk egy vinyóról az nvme booot-ot. Az adatbázis szerver migrálását csinálom éppen az új környezetbe, szépen egyesével költöztetem le éppen a dolgokat róla. 900GB adatot kell átmozgatnom, ami el fog tartani egy kis ideig. VPN/webes cuccokban lehetnek ma kiesések. Light ma reggel küldi ki a fixet a BG queue-ra, úgy hogy nemsokára restart is lesz
 10. 1 point
  Az utóbbi időben nagyon minimális hasznot termelt, amit 100%-ban visszaforgattunk hardware-be Nagyon sok felesleges szolgáltatást lemondtunk (pl Mobilnetek stb...) Aztán nagy nehezen kiköhögtük. Sajnos enélkül folyamatosan elkezdtek volna elhalni a szerverek, ez egy kritikus lépés volt, amit mindenféleképpen meg kellet tenni, így lemondtunk nagy sok kényelmi dologról, kicsit a bevételünk is megnőtt (nagyon minimálisan). Kb 1.5 év alatt spóroltuk össze a szükséges összeget.
 11. 1 point
  Tisztelt TT! Olyan problémával fordulnék Önökhöz,hogy a szerveren a napi 0-1 RatedBG-k száma el lehetetlenítik a különböző achievmentek megszerzését gondolok itt high rating vagy 40RatedBG Win [Grievous Combatant] vagy mondanom sem kell 300 RatedBG win. Ahogy az 5vs5 achievmentek kiküszöbölésre kerültek így szerintem a RatedBG is megoldható lenne. Ezért a következő javaslattal szeretnék előállni mivel az emberek lustasága vagy inkább a snipeolástól való félelem és az alacsony playerszám nem teszi lehetővé a folyamatos RatedBG-t a következő lenne a javaslatom: -Egy adott paranccsal vagy NPC-nél a playerek joinolni tudnának RatedBG-re egyedül vagy pedig maximum 3-fővel szerintem ez az optimális az 5 már túl sok véleményem szerint igazából az egész egy Soloq másolat lenne csak RatedBG-re levetítve. Természetesen ez még csak egy nyers vázlat és sokan azt fogják mondani,hogy jó ez így ahogy van vagy szimplán csak annyit,hogy ott a RandomBG ha játszani akarsz ... és a szokásos negatív hozzászólások viszont a megszerezhető mountoknak szerintem mindenki örülne. A válaszukat előre is köszönöm és remélem egy közös megállapodásra fogunk jutni Önökkel és a Playerekkel egyaránt. Üdvözlettel Durando!!!
 12. 1 point
  Végre megjött az új szerver. Feltelepítettem, beconfigoltam, hasít mint az állat. Sokan nem tudják, de költöztetjük az infrastruktúránkat. Nem Magyarországon lesznek a játékszerverek, és az adatbázis egy része. Ma este is telekom gw miatt ki esett egy rakás ember BG-ről, meg Arénáról a telekom gw miatt. (Természetesen a magyar telekom felhasználóink is és a külföldi telekom gw-n keresztül bejövő játékosok is) Ez már nem állapot, ezért már február elején kidolgoztuk a megfelelő lépéseket ezzel kapcsolatban. DE! Belefutottam egy olyan problémába, hogy 1MByte/seccel tudok feltölteni a szerverre. Nos ez egy 680GB-os adatbázisnál elég érdekes lesz. Remélem rájövök, hogy mit kezdjek a dologgal.
 13. 1 point
  Muszáj már ide írnom valamit, mert lassan elvonási tüneteim vannak. Szóval az életem röviden: SZ.POK! Azt sem tudom már mit csináltam tegnap, annyira szét vagyok esve. Majdnem befejeztem a cookingos scenariot. Utána pet cooldownok, majd obsolete spell törlések. Aztán 120.34% wotlk 1 hónapig. (közben apróbb fixek mopban) Remélem nem elpocsékolt másfél hónap lesz az életemből Higi/Webby bossoztak, darálják rendesen. ( közben már zajlanak a PTR tesztelések, KÖSZÖNJÜK NEKTEK!!!!!! ) Light Mac-es wardent hegeszt. Jayd in-game channelekkel játszadozott, más locale-ekkel eléggé összeakadt. Beast próbálja harapófogóval kihúzni belőlem az infókat, de eddig én állok nyerésre A flexible módot is le kellene tesztelnem, mert már meg van írva, de nem tudom, hogy működik-e WoTLK indulása után season zárás, és új season, hamarosan jön a hivatalos bejelentés is, ezzel együtt WoD félig instant 90 lesz. (PvE kezdőgearrel) Egyből PvP-s vendorokhoz pakolva, ahol a kezdőgeart meg tudja venni. Ezzel együtt tervezek egy kis marketing hullám féleséget is. A crossrealm instance dolog nincs elfelejtve, nap mint nap eszembe jut, de elsőnek meg kellene találni a kiinduló problémát vele, ami miatt nem mehet a crossfaction queue. Global Challange ladder CONFIRMED. Jóccak mindenkinek
 14. 1 point
  Már idejét sem tudom, hogy mikor írtam ide. Jól kezdődött a reggel, íme: Megittam a kávém, mentem a szokásos reggeli wc-re, majd, mikor végeztem, lehúztam. Oppps, nem, nincs víz. Eszembe jutott, hogy előre bejelentett karbantartás lesz, úgyhogy délig nincs víz (ez 8 körül volt). Megnyitottam a csapot, hogy halljam, mikor lesz. Hát 10 körül lett sáros víz, akkor végre le tudtam húzni a wc-t, addigra már vágni lehetett a szagokat a lakásban. Megörültem, ennek örömére gondoltam, hogy jól letusolok. Megengedtem a vizet, kifolyattam a wc-be az összes sarat, majd megnyitottam a mosdót, hogy ott is megnézzem, hogy mizu. Na kitisztult minden, jól meg is örültem. Na akkor nyissuk meg a zuhanyzót, 10 másodpercig folyattam a vizet, majd konstatáltam, hogy már jó lesz. Ahogy beakartam lépni a kádba, elkezdett ömleni a sár, így lett a kádból egy dagonyázó. Úgy hogy ma büdös voltam egész nap, és még fogat sem tudtam mosni. Mára úgy néz ki, teljesen rendbe jöttem. Az irodáról röviden: - Webby: beteg - MrFox: beteg - JayD: beteg - Higi: Apróbb fixeket csinált ma, edz a következő bossára - Lightguard: félig beteg még. Hiába mondom neki, hogy maradjon otthon, nem kérünk a bacikból, nem igazán hatja meg. De a karma azért ott is ott van, tegnap törölte a teljes core-t, így a sok fejlesztést, amit nem küldött ki. Hála istennek vissza tudta állítani Most éppen a solo arena queue-n végzi a utolsó simításokat. - Mokeszli: asszonta, hogy még beteg, de már kicsit jobban van. A rendelt szerverünk már több mint 1 hete pending. 5.4-es dolgokat csinálgatom a következő pár napban.
 15. 1 point
  Minden cég életében van olyan hét(hetek), amikor rálehet mondani, hogy egy SZ@R. Na ez a hét a taurinál SZ@R. Eddig kb semmi sem jött össze. Fél iroda beteg/szabi stb. Az egészet megtetőzi, hogy papír munkáznom is kellet és RÜHELLEM. Hála istennek JayD segített és így 2 óra helyett csak 1 órát vett igénybe. De tudnátok, hogy milyen rohadt unalmas papírokat válogatni, számlázni stb... Az új launcher már most jobban néz ki, mint a régebbi. Huuu de várom, hogy kész legyen. Kár, hogy anno gyerekcipőben volt az electron és nodejs. Hónapok helyett kb másfél hét megírni a launchert A héten csak webby dolgozott SoO-n, Higi szabin volt (elvileg ma már lesz) Light olyan beteg, hogy beszélni sem tud. (De azért előtte behozta ugye nekünk is... KÖSZÖNJÜK KEDVESSÉGED!!!!!!!!!4444) JayD grafikai cuccot csinált a héten (vmap professzionális debughoz), meg meghalt a rendszer diszkje. Tegnap befáradt irodába Mokeszli is, persze beteg ő is (KÖSZÖNJÜK TŐLED IS AZ EXTRA BACIKAT!!!!!) Én dolgozok az infrastruktúránk átalakításán, kb 5%-on állok. És most én vagyok kénytelen szabira menni, úgyhogy nagyon szuper ez a hét, de tényleg..... Most a Community Managerről röviden: Megkeresett Beast, hogy szívesen lenne csatorna köztünk és a játékosaink között. (Szerintem nem gondolta ezt át ;D) Felvázolta, hogy mit szeretne csinálni és mily módon. Nekem tetszettek az ötletei és úgy voltunk vele, hogy egy próbát megér. Fogadjátok kedvesen és ne szedjétek szét 5 perc alatt plíz :) Nagyon örülök, hogy vannak még olyan emberek, akik szeretnének a szeretett szerverükért tenni valamit Nagyon bizakodó vagyok az üggyel kapcsolatban. btw.: Reggel úgy keltem, hogy a torkom úgy fáj, mint az atom. (Jó kis szabinak ígérkezik... ) Szedem a C vitamin tabikat rendesen, majd megírom szerintem holnap, hogy átlagban hány zsepit használtam el/perc. btw2.: SZERETLEK TITEKET és köszönöm, hogy vagytok nekünk
 16. 1 point
  Direkt nem írtam tegnap. Úgy néz kikukázzuk a launchert. NodeJS-ben írjuk újra. Ez a QT és a C++ összeállítás nem az igazi. (mrfox írja újra) Ma kikapcsolódásként WotLK-tam kicsit, elvoltam a petekkel Higi a csöves bossnak esett neki. Webby beteg. JayD vmap -hoz csinál fejlesztőeszközt. Lightguard szabin volt. Irodában szar a gázkazán, már 2* kint volt a gázszerelő, de még mindig nem tudja, hogy mi a baja Röviden ennyi történt. btw.: A jobb kezem a vállamnál mostanában folyamatosan tompán fáj, nem tudja valaki, hogy esetleg mi lehet vele a baj?:(
 17. 1 point
  Jó reggelt! Hát a hétvégi pihenésemből csak a 3/4-e valósult meg. Vasárnap szembesültünk vele, hogy atlantiss transfernél nem húztuk át a kész questeket. Visszamenőleg ki kellet fixlenem, elvoltam... Vasárnap újra 3K+ volt az online létszám, ez nélkületek nem jöhetett volna össze. Azt látom, hogy újra gyarapodunk és gyarapodunk, ez számomra nagyon jó hír. Na akkor lássuk a mai programot: - Mindjárt gyors fürcsi, mert büdös vagyok. - Becammogok irodába - Bekapcsolom a gépem, majd lefőzök egy friss erős kávét - Elindítom a streamet, nekiállok backportolni mopos dolgokat legionbe - Ha még belefér, akkor elkezdem legiont implementálni launcherbe (Közben mrfox csinál neki sexy hátteret, meg ikont) - Higi/Webby gőzerővel SoO-n dolgozik - Lightguard szerintem ma végez solo queue-val, de majd megérdeklődöm, hogy hogy áll - JayD linux compile-t csinál legionnek - Kell valami B.Net reg oldal is, mert legionhoz mar az kell. El leszünk ma
 18. 1 point
  Hú basszuskulcs, most nézem, hogy tegnap nem írtam ide semmit. Na akkor szedjük össze: - Tegnap volt az első alkalom, hogy hanggal streameltem. - Tegnap @Lightguardmegtalálta a módját, hogy hogy lehet sanitizert normálisan debugolni, meg megoldani, hogy ne álljon le. Hamarosan jön Cross Realm-re. - Tegnap óta gőzerővel dolgoztam az atlantiss-os merge scripten. Ezek az item elvételek mindig a legtöbb időt felemésztő dolgok. Atlantiss Q & A-ban segítsetek légyszi, ha időtök engedik, hogy még mit nem kellene áthozni. A mai nap délután egy kicsit pihentem is, elmentünk kirándulni. Végre jó volt egy kicsit távol lenni mindentől. Ahogy hazaértem folytattam a transfer scriptet, már majdnem kész van. Erősen készülünk a keddi napra Ma Higi is besegített WotLK-ban, már tudja a MoP-os spell script rendszert LK, már kezdem látni az alagút végét. Úgy néz ki lett egy új fejlesztőnk is WotLK-ra. (balintx) Mi ennek nagyon, de nagyon örülünk! Minél többen csináljuk, annál gyorsabban lehetünk meg. Ma megkeresett valaki, hogy ő is jönne fejlesztőnek MoP-hoz/Legionhoz, hát drukkoljatok, hogy beváljon. Értelmesnek tűnt így első benyomásra, kérdéses, hogy meddig bírja a sok hülyeségem Higi most este a bossát javítgatta/javítgatja SoO-ban. Haladunk, mint kecskeszar a deszkán!
 19. 1 point
  Hát ez a nap.... Több tucat embertől kaptam az ötleteket migráláshoz, folyamatosan zajlanak a módosítgatások. Köszönjük a hasznos meglátásokat! Btw.: Kezdek fórumfüggő lenni Haxfixeltem a SoO-s transportot. (Most már talán neki is állhatok a bossnak) Javítottam ma is invalid writeokat. 8 napos uptime confirmed. HAHHAHAA Ma párommal kirúgunk a hámból! Rendelünk kaját!!!!!!! Pizzagolyó lesz a vacsi Light elkészült a végleges spectator móddal. Pár nap és bekerül WoD-ba teszt jelleggel. Jöhet a solo queue is. Aztán meg jöhet BG-n a normális role select, hogy ne legyen 6*10^24.-en healer 1 bg-n Röviden ennyi mára. Jó pihit!
 20. 1 point
  Skacok! Baj van, úgy néz ki beteg leszek! Annyi erőm sincs, mint két bolhában... Építjük fel Higivel a kampányhoz szükséges dolgokat. Reméljük végzünk ma vele. Irodában elfogyott a víz és nincs erőm elmenni venni. Nem hoz valaki bubimentes vizet?:D Belogoltam, hogy menjek SoO-ba, transportokkal ott valami gond, úgyhogy nekiálltam szarakodni vele. Webby csinálja a bossát, van egy spell, aminek el kell találnia egy másik phaseben lévő mobot, azzal szív éppen. Light szabin van ma. JayD garrisonozik, de már nagyon a vége felé tart. Van egy firestormos coreunk, azt hittük, hogy végre van valami, amit nem kell megírnunk, hát nem jött össze Ennyit tudtam hirtelen idepingálni. Kellemes napot!
 21. 1 point
  Véget ért ez a nap is, elég hasznosan töltöttem. Megcsináltam launcherbe, hogy viszonylag dinamikusan lehessen hozzáadni játékokat (előkészítettem legionnek a terepet). Javítgattam ma dolgokat, holnap meg szerintem átveszem Higi félkész bossát A bejelentés sajnos elmarad Nem kell ám nagy dologra számítani, nekünk nagy, nektek nem biztos edited: Higi valószínű megtalálta a boss újra behúzás okát bossoknál (frost mage icicle visual spellje)
 22. 1 point
  Sziasztok! Tegnap WotLK-ból a 4 nagyobb dologból 1 kész lett. Ami nagyobb dolog vissza van: - SpellScript/AI callok átmergelése - Spell rendszer backport befejezése - Scriptek/spawn backportja. Ma "apróbb" javításokat csinálok MoP-ban. Higi segít armory api dokumentációt up-to-date-re hozni, majd SoO. Webby SoO-zik, Light a spectator mód utómunkálatát csinálja. Semmi komplexet nem terveztem így hétfőre. BTW.: Ti is utáljátok a hétfőket?
 23. 1 point
  Jó reggelt! Ma kicsit túl aludtam magam. (De hát ilyen is kell néha :)) Reggel felkelve, őrültem a 18 órás PTR online időnek, majd, amikor ezt konstatáltam invalid readdel leállt. Aithne megtaláltam a stampede gondját. Light/Én azért nem találtuk, mert nincs mop-ból sniff róla, és minden generic-en volt kezelve. Azt nem mertük feltételezni, hogy blizz haxxol, de megtette, úgyhogy egy ősrégi problémát sikerült megoldani. Ma nem terveztem semmi extrát, lehet kicsit pihennem kellene. A kibeszélőben adhatnátok valami vacsi ötletet, amiben nincs mustár, tejföl Azon gondolkodom, hogy WoD-os dolgokat (instant 90), hogy lehetne a legegyszerűbben megoldani, de még mindig a boost a legegyszerűbb megoldás. (BTW.: KÉSZ VAN A SPECTATOR MÓD ) Azt álmodtam, hogy taurin újra elérte a népesség a 3K-t, és rostos őszibarackkal ünnepeltük. Nézegetem a szerver statisztikát, én úgy látom, de cáfoljatok meg, ha tévedek, hogy mind tauri, mind evermoon népessége gyarapodik. Ez vajon minek köszönhető? Hamarosan kell egy fél éjszakás leállás, mert elérik az item indexek a plafont, amit képes a kliens kezelni. Jajj de nem várom.... Röviden ennyi, holnap kimarad valószínű a napi szófosásom, de majd kiderül.
 24. 1 point
  Hát délután sikerült visszaérnem, azóta kb megállás nélkül csináltam a dolgom. IGEN sikerült a papírmunkát is elintéznem PTR-en sanitizer talált egy olyan invalid read/write-ot, hogy csodálkozok, hogy a szerver nem áll le 5percenként. Minél többen mennek PTR-re, annál előbb tudom kijavítani a hibákat. Ha valakinek van kicsi felesleges ideje, az jó lenne, ha fel tudna látogatni ptr-re, questelgetni, vagy bármit csinálni Dolgozok a hiperszupertitkos projecten is, amit Higi nem enged leírni és legkésőbb hétfőn megtudjátok. A többiekkel futólag találkoztam ma. JayD garrison alapjait csinálgatja meg, már egész jól működik (ugye kell legion class hallhoz). A spawn kihívást jelent, mert wodtól törölték a phase neveket kliensből és így elég orosz rulett lesz majd a phaselés Higi a bossát folytatta, valami visual problémával szívott, amikor találkoztunk. Webby épp elszaladt valahova, úgy hogy fingom sincs mit csinált, de tuti a bossát. Light fixelt valamit, de nem néztem, hogy mit. MrFox dolgozik szépen az oldal alternatív átláthatóságán. Szerintem ezzel az lesz, hogy elsőnek majd kirakjuk ide fórumra, és beleszólhattok, hogy nektek hogy legyen kényelmes. (Persze, ha szeretnétek csak segíteni) Jövőhétre a tervek: - Marketing hullám elindítása - WoTLK fejlesztés - SoO bossok írása - Legion class hall megcsinálása valamennyire - Legkésőbb 2 hét múlva szeretnék egy legion PTR-t PvP-re. Remélem össze is jön. - Launcherbe berakni a Legion klienst Remélem nem hagytam ki semmit, mindenkinek kellemes estét!
 25. 1 point
  Majdnem sikerült mindent befejeznem, csak a papírmunka maradt ki (nem igazán volt hozzá erőm :D). BTW ugyanitt titkárnőt felveszünk, mert jelenleg én vagyok (: . Cross Channel kész lett, holnap reggeli restarttal be is kerül. (Taurin most szarok a trade/localdefense stb csatornák, ezek holnaptól újra jók lesznek) WotLK-val kellene nagyon haladnom, de sajnos megakadtam a Peteknél, mert behúztam a MoP-os rendszert, de azt még nagyon ki kell egészíteni Higi és Webby gőzerővel dolgozik SoO-n. Ez megér egy külön történetet. Higi bossa szinte "generic", ami azt jelenti, hogy szinte alig kell kódot hozzáírni (nem újonc csinálta a bosst), Webby bossa meg full haxtanya. Webby egész nap szidta a boss készítőjét, Higi meg egész nap dicsérte. El voltak...:D Van egy dolog, amit nem tudok leírjak-e, de már viszket a kezem. Ahh nem tudom..... Na jó, inkább, majd amikor aktuális lesz. (1-4 nap) Higi beszélt le róla, hogy leírjak bármit is, lehet őt hibáztatni! Javítottam ma 2 bugot, de basszus vagy 1.5 órám ráment. Bugtrackeren van Random Task gombunk, mondom ez egyszerűnek tűnik, megcsinálom gyorsan. Hát, izé...szívtam, mint szódás a lovát. Most pedig talán kicsit kikapcsolódok. Mondjuk egy jó kis code refactorral.
×